Σε δημοπρασία η Lamborghini Countach LP400 Periscopio του Rod Stewart

Σχετικά άρθρα

Ένα ακόμη σπάνιο αυτοκίνητο της συλλογής του Βρετανού μουσικού Rod Stewart βγαίνει στο σφυρί. Πρόκειται για μια από τις 157 Countach LP400 Periscopio που κατασκεύασε η Lamborghini.

Η συγκεκριμένη έκδοση πήρε την ονομασία της από το σύστημα που διαθέτει το αυτοκίνητο για την προβολή του κεντρικού εσωτερικού καθρέφτη, όπου υπάρχει μια εσοχή στην οροφή του αυτοκινήτου για να μπορεί να βλέπει ο οδηγός προς τα πίσω.

Μηχανικά, η Countach LP400 διαθέτει έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με έξι weber καρμπιρατέρ.

Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 375 άλογα στις 8.000 σ.α.λ, και εξαιτίας του βάρους των 1.065 κιλών και του εξαιρετικά αεροδυναμικού σχήματος του αυτοκινήτου, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ/ώρα.

Ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s που έχει αναλάβει την πώληση του αυτοκινήτου, εκτιμά πως θα πιάσει τιμή μεταξύ 750.000 και 900.000 ευρώ.

ΠηγήRM Sothebys

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αυτό είναι το νέο λογότυπο της Lamborghini

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες από την τελευταία ανανέωση, η Lamborghini παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση του ιστορικό της λογοτύπου. Η ανανέωση είναι σύμφωνη...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr