Το Lotus E-R9 είναι το μέλλον των αυτοκινήτων αγώνων αντοχής

Σχετικά άρθρα

Η Lotus μας δείχνει το E-R9, ένα νέο αγωνιστικό που η βρετανική εταιρία φιλοδοξεί να συμμετέχει σε αγώνες αντοχής από το 2030. Τα αρχικά E-R προέρχονται από τις λέξεις “Endurance Racer”, ενώ ο αριθμός 9 αποτίει φόρο τιμής στο Mark IX, το πρώτο αγωνιστικό της Lotus που συμμετείχε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans, το 1955.

Το E-R9 αποτελεί μια μελέτη σχεδιασμού που φέρει την υπογραφεί του αεροδυναμιστή Richard Hill και του επικεφαλής σχεδίασης της Lotus, Russell Carr. Τα μορφοποιημένα πάνελ του αμαξώματος μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες, αλλάζοντας σχήμα και θέση, αυξομειώνοντας έτσι την κάθετα αεροδυναμική παραγόμενη δύναμη στις ευθείες και στις στροφές.

Κίνηση παίρνει από ηλεκτροκινητήρες με την εταιρία να μην ανακοινώνει την ιπποδύναμή τους, λέγοντας μονάχα πως το E-R9 είναι τετρακίνητο με το σύστημα να τροφοδοτεί τον κάθε τροχό ανεξάρτητα, με τον οδηγό να ελέγχει το που θα κατανέμεται η δύναμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: BMW Skytop Concept

Λίγες ημέρες μετά τη διαρροή, η BMW παρουσίασε επίσημα το Skytop Concept, το νέο της πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του στο Concorso...

Διέρρευσε το BMW Skytop Concept

Στο φετινό Concorso d'Eleganza Villa d'Este που θα διεξαχθεί στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας το τριήμερο 24 - 26 Μαϊου, η BMW θα παρουσιάσει...