H Volkswagen teasάρει το Golf GTI Clubsport, ντεμπούτο στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Την 31η Μαΐου και λίγο πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring, η Volkswagen θα παρουσιάσει την Clubsport έκδοση του Golf GTI, καθώς φέτος γιορτάζει την 50η επέτειο του Golf.

Η γερμανική εταιρία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες του μοντέλου, το οποίο φοράει καμουφλαζ, που όμως δεν κρύβει όλες τις λεπτομέρειες. Έτσι, διακρίνεται ο νέος προφυλακτήρας, ενώ φέρει νέες ζάντες, bucket καθίσματα και νέες επενδύσεις.

Ακόμα, η Volkswagen είπε ότι το Golf GTI Clubsport θα διαθέτει ένα “ειδικό” οδηγικό προφίλ που έχει προσαρμοστεί στο Nurburgring. Αναμένουμε επίσης βελτιώσεις στο πλαίσιο του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με το σύστημα του προσαρμοζόμενου ελέγχου του πλαισίου (DCC).

Μηχανικά αναμένεται ο 2,0-λιτρος TSI κινητήρας να αποδίδει περισσότερα από 300 άλογα και να συνδυάζεται με το 7-τάχυτο DSG κιβώτιο. Επίσης μπορεί το αυτοκίνητο να έχει σημειώσει νέο ρεκόρ προσθιοκίνητου αυτοκινήτου παραγωγής στη πίστα του Nurburgring, όπως είχε κάνει το Golf GTI Clubsport S το 2016.

Κλείνοντας, η Volkswagen ανακοίνωσε ένα αγωνιστικό Golf GTI Clubsport 24h οποίο θα τρέξει στο Nurburgring, μαζί με μια τριάδα αγωνιστικών του κλασικού Golf GTI (MK1).

Το Golf GTI Clubsport 24h διαθέτει νέο αεροδυναμικό πακέτο, με τον κινητήρα να αποδίδει 348 άλογα και 450 Nm ροπής, στέλνοντας τη δύναμη στους μπροστινούς τροχούς. Αυτός λειτουργεί με νέο καύσιμο βιοαιθανόλης E20 της Shell, το οποίο λέγεται ότι μειώνει τις εκπομπές CO2.

Παρά την επιπλέον κάθετη δύναμη, η τελική ταχύτητα του αγωνιστικού Clubsport 24h είναι 270 χλμ/ώρα, ενώ το βάρος αγγίζει τα 1.170 κιλά. Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα αγωνιστεί με την ομάδα Max Kruse Racing, φορώντας τον αριθμό 50, ως νεύμα στα 50στά γενέθλια του Golf.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Le Mans 2024: Η BMW ταχύτερη στις κατατακτήριες

H BMW κατάφερε να σημειώνει τον ταχύτερο γύρο στις κατατακτήριες του φετινού 24ωρου αγώνα αντοχής του Le Mans, με τον Dries Vanthoor να σημειώνει...