Ένα ηλεκτρικό λεωφορείο της Hyundai τυλίχθηκε στις φλόγες χθες, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στη Νότια Κορέα και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μιας και εκείνη την ώρα στο λεωφορείο δεν υπήρχαν επιβάτες παρά μόνο ο οδηγός.

Το συμβάν συνέβη στη πόλη Τσανγκβόν με το λεωφορείο να εφοδιάζεται με μπαταρίες της LG Chem και η φωτιά μπορεί να σχετίζεται με τις φωτιές που έχουν προκληθεί σε τουλάχιστον 15 Kona EV, στα οποία οι μπαταρίες τους, και αυτές της LG Chem, βραχυκυκλώνουν και παίρνουν φωτιά.

Η Hyundai έχει ανακαλέσει 25.564 Kona EV στη Νότια Κορέα, που κατασκευάστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2020, λόγω του κινδύνου βραχυκυκλώματος στη μπαταρία υψηλής τάσης του αυτοκινήτου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρκαγιά.

Η Hyundai στα ανακληθέντα αυτοκίνητα τοποθέτησε νέο λογισμικό, ενώ σε ορισμένα, όπου έκρινε πως ήταν απαραίτητο, αντικατέστησε και την μπαταρία. Το Kona Electric που πήρε φωτιά είχε λάβει μόνο αναβάθμιση λογισμικού.

Για τον ίδιο λόγο έχουν ανακληθεί επιπλέον 51.000 Kona Electric σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Κίνα, με την εταιρία να είναι αντιμέτωπη και με αγωγές στη Νότια Κορέα.