Η Toyota ξεκίνησε την κατασκευή της μικρής “πόλης του μέλλοντος”

Σχετικά άρθρα

Η Toyota ξεκίνησε την κατασκευή της μικρής “πόλης του μέλλοντος”, που θα δημιουργηθεί στους πρόποδες του όρου Φούτζι στην Ιαπωνία και θα έχει πολλά πάρκα αναψυχής ώστε να διευκολύνει την κοινοτική ζωή.

Η πόλη θα ονομαστεί Υφασμένη Πόλη (Woven City), μια αναφορά στο ξεκίνημα της εταιρείας ως κατασκευάστριας κλωστοϋφαντουργικού εξοπλισμού. Η φουτουριστική πόλη, με αρχικό πληθυσμό 2.000 ατόμων, θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία για υπάλληλους της Toyota, ερευνητές και άλλους κατοίκους.

Η μικρή πόλη, που θα αποτελέσει ένα “εργαστήριο” εφαρμογής καινοτομιών, θα διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας, όπως κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, πλήρως αυτόνομα οχήματα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, “έξυπνα” σπίτια, οικιακά και άλλα ρομπότ, συστήματα τεχνητής νοημοσύνης κ.α.

Το κόστος ανέγερσης με πυρήνα μια έκταση 710 στρεμμάτων δεν έχει γίνει γνωστό. Ο σχεδιασμός της πόλης έχει ανατεθεί στον Δανό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, η εταιρεία του οποίου σχεδίασε το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου 2 στη Νέα Υόρκη, τα γραφεία της Google στη Σίλικον Βάλεϊ και στο Λονδίνο, το Lego House στη Δανία και άλλα έργα υψηλού προφίλ.

Οι υποδομές θα ελέγχονται από ένα ψηφιακό λειτουργικό σύστημα, ενώ άνθρωποι, κτίρια και αυτοκίνητα θα επικοινωνούν συνεχώς μεταξύ τους μέσω διαδικτυακής ανταλλαγής δεδομένων και μιας πληθώρας αισθητήρων, που θα παντρεύουν το φυσικό και το ψηφιακό περιβάλλον. Η πόλη θα είναι πλήρως βιώσιμη ενεργειακά, με κτίρια κυρίως από ξύλο, με ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα, ευρεία χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες, υδροπονικές καλλιέργειες κ.α.

Η Toyota δήλωσε ότι άλλες εταιρείες και πανεπιστήμια είναι ευπρόσδεκτα να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία, ώστε να δοκιμάσουν στη νέα πόλη τις δικές τους τεχνολογίες.

Καλωσορίζουμε όλους όσους θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο που θα ζούμε στο μέλλον, να αξιοποιήσουν αυτό το μοναδικό ερευνητικό οικοσύστημα και να ενωθούν μαζί μας για να δημιουργήσουμε ένα ολοένα καλύτερο τρόπο ζωής και κίνησης για όλους,

δήλωσε ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ο οποίος πρόσθεσε:

Πρόκειται να αλλάξουμε τον εαυτό μας από μια αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εταιρεία κινητικότητας. Στη συγκεκριμένη πόλη θα αναπτύξουμε προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν κέρδος και αξία για εμάς στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...