Τον Μάρτιο του 2018 η Toyota, η Denso και η Aisin, ίδρυσαν από κοινού το Toyota Research Institute – Advanced Development, γνωστό ως TRI-AD. Το ινστιτούτο είναι μια εταιρεία λογισμικού, που ιδρύθηκε για να συνδυάσει την τεχνολογική καινοτομία των εταιριών στον πρωτοποριακό τομέα της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας οδήγησης.

1

Τον Ιανουάριο του 2021, η εταιρεία μετατράπηκε σε μια νέα εταιρική δομή με δύο εταιρείες λειτουργίας, την Woven Core και την Woven Alpha, μαζί με ένα επενδυτικό ταμείο, το Woven Capital. Τα τρία αυτά μέρη βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” της Woven Planet Holdings, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τη δημιουργία νέας αξίας.

2

Χθες, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Η Γένεσις”, οι ηγέτες των τεσσάρων νέων εταιρειών παρουσίασαν κάθε εταιρεία και την αποστολή της, ενώ μοιράστηκαν τη δουλειά και τις σκέψεις τους για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο ευτυχισμένη, μέσω της μελλοντικής κινητικότητας.

Η Toyota είπε ότι ένα νέο σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης θα τοποθετηθεί στα επιβατικά αυτοκίνητα της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πλήρως αυτόνομο πρωτότυπο στο εγγύς μέλλον, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

3

Επιπλέον, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από την Apple, την Amazon και τη Sony, η Toyota επιδιώκει να “παντρέψει” την “Silicon Valley προσέγγιση” του Woven Planet με τη διαδικασία κατασκευής της Toyota (Toyota Production System), για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των αυτοκινήτων.

Με επικεφαλής τον πρώην ρομποτιστή της Google, James Kuffner, το Woven Planet αναφέρει ότι έχει το πλεονέκτημα της μαζικής συλλογής δεδομένων -κλειδί για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης- μέσω των δεκάδων εκατομμυρίων αυτοκινήτων της Toyota που βρίσκονται στο δρόμο παγκοσμίως.