Η Toyota ανακοίνωσε την ερευνητική μονάδα Woven Planet

Σχετικά άρθρα

Τον Μάρτιο του 2018 η Toyota, η Denso και η Aisin, ίδρυσαν από κοινού το Toyota Research Institute – Advanced Development, γνωστό ως TRI-AD. Το ινστιτούτο είναι μια εταιρεία λογισμικού, που ιδρύθηκε για να συνδυάσει την τεχνολογική καινοτομία των εταιριών στον πρωτοποριακό τομέα της αυτοματοποιημένης τεχνολογίας οδήγησης.

Τον Ιανουάριο του 2021, η εταιρεία μετατράπηκε σε μια νέα εταιρική δομή με δύο εταιρείες λειτουργίας, την Woven Core και την Woven Alpha, μαζί με ένα επενδυτικό ταμείο, το Woven Capital. Τα τρία αυτά μέρη βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” της Woven Planet Holdings, με σκοπό την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τη δημιουργία νέας αξίας.

Χθες, σε μια διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Η Γένεσις”, οι ηγέτες των τεσσάρων νέων εταιρειών παρουσίασαν κάθε εταιρεία και την αποστολή της, ενώ μοιράστηκαν τη δουλειά και τις σκέψεις τους για να κάνουν τη ζωή των ανθρώπων πιο ευτυχισμένη, μέσω της μελλοντικής κινητικότητας.

Η Toyota είπε ότι ένα νέο σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης θα τοποθετηθεί στα επιβατικά αυτοκίνητα της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ πρόσθεσε ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει ένα πλήρως αυτόνομο πρωτότυπο στο εγγύς μέλλον, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Επιπλέον, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν ανταγωνισμό από την Apple, την Amazon και τη Sony, η Toyota επιδιώκει να “παντρέψει” την “Silicon Valley προσέγγιση” του Woven Planet με τη διαδικασία κατασκευής της Toyota (Toyota Production System), για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς των αυτοκινήτων.

Με επικεφαλής τον πρώην ρομποτιστή της Google, James Kuffner, το Woven Planet αναφέρει ότι έχει το πλεονέκτημα της μαζικής συλλογής δεδομένων -κλειδί για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης- μέσω των δεκάδων εκατομμυρίων αυτοκινήτων της Toyota που βρίσκονται στο δρόμο παγκοσμίως.

Διάβασε ακόμα

Η Toyota ξεκινά την κατασκευή της μικρής “πόλης του μέλλοντος”

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...