Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Groupe Renault αποφάσισε να μετονομάσει την αγωνιστική της ομάδα στην Formula 1 από Renault F1 Team σε Alpine F1 Team, με ισχύ από το πρωτάθλημα του 2021. Η αλλαγή αυτή είναι σημαντική, καθώς η Renault βρίσκεται στην F1 εδώ και 43 χρόνια.

Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει το όνομά της στο μονοθέσιο, ως κατασκευαστής των power units. Ουσιαστικά, η Renault χρησιμοποιεί την F1 ως πλατφόρμα για την προώθηση και ανάπτυξη της Alpine, η οποία ήρθε και πάλι στη ζωή το 2017, με την κυκλοφορία του A110.

Σήμερα, η Γαλλική ομάδα παρουσίασε επίσημα το πρώτο της μονοθέσιο, το οποίο ονομάζεται A521. Το στοιχείο A500 της ονομασίας αναφέρεται στο project της F1 (σύμφωνα με τα αυτοκίνητα της Alpine τα A110, A310 κ.λπ.), ενώ το 21 να αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο θα αγωνιστεί.

Το A521 θα συνεχίσει να τροφοδοτείται από το power unit της Renault, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στο Viry, ενώ το πλαίσιο είναι μια εξέλιξη του R.S.20. Παράλληλα βλέπουμε τα χρώματα της νέας ομάδας, τα οποία είναι αυτά της γαλλικής σημαίας, μπλε, άσπρο και κόκκινο.

Η ομάδα του Enstone έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς εκτός από την μετονομασία σε Alpine και την επιστροφή του Alonso, έχει νέο αγωνιστικό διευθυντή. O Cyril Abiteboul έχει αποχωρήσει από την εταιρεία και στη θέση του η Alpine Racing βρίσκεται ο Davide Brivio. Ο τελευταίος ήταν ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Suzuki στο MotoGP, και υπό την ηγεσία του η ιαπωνική εταιρία κατέκτησε το 2020 το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών στο MotoGP.

Νέος διευθύνων σύμβουλος της Alpine ορίστηκε ο Laurent Rossi, διευθυντής στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης του Groupe Renault. Ο Rossi αναλαμβάνει την ηγεσία της Alpine, της Alpine Sport, της ομάδας της F1 και των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, και θα αναφέρεται στον Luca de Meo, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Renault.

Τέλος, το οδηγικό δίδυμο της ομάδας αποτελείται από τον Fernando Alonso, ο οποίος επιστρέφει επισήμως στην ενεργό δράση, με τον 39χρονο Ισπανό να έχει ως teammate του τον Esteban Ocon. Τέλος, η Alpine ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Daniil Kvyat είναι πλέον ο εφεδρικός οδηγός της.