Η Infiniti έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να βγάλει στη παραγωγή το Q60 Project Black S concept, ενός πρωτότυπου που διάθετε powertrain με τεχνολογία από την Formula 1.

Το πρωτότυπο Project Black S συνδυάζει τον 3,0-λίτρο V6 VR30 twin-turbo κινητήρα που διαθέτει ERS παρόμοιας τεχνολογίας με αυτά που συναντάμε στα μονοθέσια της Formula 1. Συνδυαστικά το powertrain αποδίδει 568 άλογα, 61 περισσότερα από όσα απέδιδε το Q60 Project Black S concept του 2017. Το Project Black S έχει 475 Nm ροπής και χρησιμοποιεί τρεις MGU (motor generator unit), μια MGU-K μονάδα που μετατρέπει την ενέργεια κατά το φρενάρισμα σε ηλεκτρισμό και δύο MGU-H μονάδες που μετατρέπουν την θερμική ενέργεια των καυσαερίων σε ηλεκτρισμό.

Το Infiniti Project Black S Prototype μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα, με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας ERS να συλλέγει ενέργεια τόσο από το turbo, όσο και από το φρενάρισμα, προσθέτοντας δύναμη και ροπή, βελτιώνοντας την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Επειδή το υβριδικό σύστημα προσθέτει επιπλέον 200 κιλά βάρους, η εταιρία έχει προχωρήσει σε εκτενή χρήση carbon στο σώμα προκειμένου να μειωθεί το βάρος, το οποίο ανέρχεται στα 1.775 κιλά, μόλις 24 περισσότερα από όσο ζυγίζει το Q60 Red Sport 400. Τα φρένα είναι carbon-κεραμικά με αεριζόμενους τρυπητούς δίσκους διαστάσεων 380 mm μπροστά και 360 mm πίσω. Φορά σπορ ανάρτηση, ρυθμιζόμενο ABS και traction control.