Πριν ακριβώς τέσσερα χρόνια η SsangYong παρουσίασε τη δεύτερη για του Rexton, και σήμερα η κορεάτικη εταιρία μας δείχνει την ανανεωμένη έκδοση του. Ο σχεδιασμός της ναυαρχίδας της SsangYong είναι από τον οίκο Pininfarina, καθώς τόσο η SsangYong όσο και ο Pininfarina ανήκουν στον ινδικό όμιλο Mahindra.

Το μεγάλο SUV αντλεί έμπνευση από τον Παρθενώνα, που αποτελεί το πιο αυθεντικό και κλασσικό σημείο αναφοράς της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής, εξαιτίας, μεταξύ άλλων, του μεγαλοπρεπούς και αρμονικού σχεδιασμού του.

Το facelift του Rexton διαθέτει νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και μια επανασχεδιασμένη και μεγάλη μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από νέα LED φωτιστικά σώματα, που διαθέτουν πιο γωνιακό σχεδιασμό. Στο πίσω μέρος συναντάμε νέα LED φώτα.

Στο εσωτερικό συναντάμε δύο μεγάλες οθόνες, μια 9,2 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και μια 12,3 ιντσών για το ψηφιακό πίνακα οργάνων. Ακόμα, υπάρχουν δερμάτινες επενδύσεις όπως επίσης και ξύλινα διακοσμητικά. Επίσης διαθέτει σύστημα 3D Around View Monitoring, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto.

Το Rexton βασίζεται σε πλαίσιο τύπου σκάλας, με το μήκος του να φτάνει τα 4,85 μέτρα, το πλάτος τα 1,92 μέτρα, το ύψος τα 1,80 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,864 μέτρα.

Μηχανικά κίνηση παίρνει από έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2-λίτρων, απόδοσης 202 ίππων με 441 Nm ροπής, που συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 11,9 δευτ., με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε 225 γρ/χλμ., με την ελκτική του ικανότητα να ανακοινώνεται σε 2.180 κιλά.