Στην έκθεση της Σεούλ, η KG Mobility, όπως ονομάζεται πλέον η SsangYong, παρουσίασε το Torres EVX και τρία ηλεκτρικά πρωτότυπα, τα F100, KR100 και O100.

Η ηλεκτρική έκδοση του Torres ξεχωρίζει από τα νέα LED φωτιστικά σώματα, τους νέους προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα και στο εσωτερικό υπάρχουν δύο οθόνες 12,3″, μια για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τοποθετημένες στο ίδιο πλαίσιο.

Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται στον μπροστινό άξονα. Αποδίδει 204 άλογα και αντλεί ενέργεια από μια LFP μπαταρία της BYD, χωρητικότητας 73 kWh, η οποία χαρίζει έως και 500 χλμ αυτονομίας (WLTP).

Οι πωλήσεις του Torres EVX σε Ευρώπη και Νότια Κορέα θα ξεκινήσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και στη Νότια Κορέα θα ξεκινά από τα περίπου 30 εκατ. won (21.100 ευρώ) μετά από τις κρατικές επιδοτήσεις.

Σε ότι αφορά τα πρωτότυπα, το O100 αποτελεί πρακτικά την pickup, εκτός δρόμου, έκδοση του Torres, με το F100 να θυμίζει κάτι από το Toyota FJ Cruiser, ενώ το KR100 μας δείχνει το πως θα μοιάζει ο διάδοχος του Korando.