H VW περικόπτει 4.000 θέσεις εργασίας με πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως θα περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προσφέροντας πρόωρη ή μερική συνταξιοδότηση σε υπαλλήλους της, μεγαλύτερης ηλικίας, με βάση ένα πρόγραμμα κόστους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υπαλλήλων που εγκαταλείπουν την Volkswagen στο πλαίσιο συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του 2023, η γερμανική εταιρεία κατάληξε σε ένα σχέδιο να προσφέρει μερική συνταξιοδότηση σε εργαζομένους της που γεννήθηκαν μεταξύ 1961 και 1964 και πρόωρη συνταξιοδότηση στους εργαζομένους της που γεννήθηκαν μεταξύ 1956 και 1960.

Περίπου 11.500 εργαζόμενοι του VW Group γεννήθηκαν μεταξύ 1956 και 1964, με την VW να αναμένει πως έως και 900 υπάλληλοι της θα προσφερθούν εθελοντικά στα μοντέλα πρόωρης και μερικής μερικής συνταξιοδότησης.

Παράλληλα η Volkswagen θα παρατείνει το πάγωμα των προσλήψεων μέχρι το τέλος του έτους, ενώ αρχικά επρόκειτο να ισχύσει μόνο στο πρώτο τρίμηνο. Προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών μπορεί να γίνουν μόνο σε τομείς όπως είναι η τεχνολογία των πληροφοριών και το λογισμικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...