Ο Ρώσος Egor Igorevich Kriuchkov δήλωσε ένοχος πως προσπάθησε να προκαλέσει βλάβη στο πρόγραμμα προστασίας του συστήματος υπολογιστών στο Gigafactory εργοστάσιο της Tesla στη Νεβάδα, προσπαθώντας να στρατολογήσει εργαζόμενο μέσω του οποίου θα εισήγαγε κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα υπολογιστών της εταιρίας.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Αύγουστο, με τον Kriuchkov να είχε υποσχεθεί σε έναν εργαζόμενο του εργοστασίου αμοιβή 1 εκατομμυρίου δολαρίων, αφότου τοποθετούσε το κακόβουλο λογισμικό στο σύστημα υπολογιστών του εργοστασίου της Tesla. Ωστόσο ο εργαζόμενος ενημέρωσε το FBI, το οποίο απέτρεψε την επίθεση.

Στόχος του κακόβουλου λογισμικού ήταν να αποσπάσει στοιχεία από το σύστημα υπολογιστών της Tesla και εν συνεχεία να απειλήσει την εταιρεία ζητώντας λύτρα.

Ο Kriuchkov που κρατείται από τον περασμένο Αύγουστο σε φυλακή της Νεβάδα, πριν την ομολογία του ήταν αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 5 ετών, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο 250.000 δολαρίων. Πλέον αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 μηνών βάσει των όρων της γραπτής συμφωνίας του.