Η Porsche έκανε γνωστό πως προσφέρει μια δωρεάν αναβάθμιση στις MY2020 Taycan, η οποία προσθέτει στα μοντέλα πιο προηγμένο σύστημα πλοήγησης με λεπτομερείς πληροφορίες για τη κυκλοφορία, αλλά και απλοποιημένη αναζήτηση σταθμών φόρτισης εντός και εκτός του επίσημου δικτύου της Porsche.

Η αναβάθμιση δεν μπορεί να γίνει μέσω over-the-air, αλλά πρέπει το αυτοκίνητο να πάει σε μια αντιπροσωπεία της Porsche, με τη διαδικασία να διαρκεί 2 εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί.

Το νέο λογισμικό βελτιστοποιεί το λογισμικό του Launch Control με αποτέλεσμα στην Taycan Turbo S να μειώνεται κατά 0,2 δευτερόλεπτα ο χρόνος στα 0-200 χλμ/ώρα, στα 9,6 δευτερόλεπτα.

Οι Taycan που έχουν ενεργή ανάρτηση αέρα θα αποκτήσουν τη λειτουργία Smartlift που επιτρέπει στον οδηγό να προγραμματίσει το πότε το αυτοκίνητο να αυξάνει αυτόματα το ύψος της ανάρτησης σε επαναλαμβανόμενες τοποθεσίες, όπως σε έναν δρόμο που περνά καθημερινά και διαθέτει σαμαράκια.

Παράλληλα η αναβάθμιση επιτρέπει τον οδηγό να ρυθμίσει πόσο τις εκατό θέλει να φορτίσει η μπαταρία του αυτοκινήτου, αλλά και να μειώσει την προτιμώμενη ταχύτητα φόρτισης από 270 kW σε 200 kW, προκειμένου να διατηρηθεί η θερμοκρασία της μπαταρίας σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτι που βελτιώνει τη διάρκεια και την απόδοσή της.

Επιπλέον η Taycan ΜΥ2020 αποκτά ασύρματο Apple CarPlay, με τον κρυφό φωτισμό να αλλάζει χρωματισμό ανάλογα με τη μουσική που ακούγεται από τα ηχεία. Τέλος προστίθεται η λειτουργία Functions on Demand (FoD), η οποία μέσω over-the-air ενημερώσεων μπορεί να προσθέτει στο αυτοκίνητο τα συστήματα Power Steering Plus, Active Lane Keep Assist και Porsche InnoDrive.

Τα συστήματα αυτά μπορούν είτε να αγοραστούν είτε να “ενοικιαστούν” με μηναία συνδρομή. Η Porsche θα δίνει την επιλογή για δοκιμαστική περίοδο 3 μηνών προκειμένου οι ιδιοκτήτες να δοκιμάσουν και να αποφασίσουν ποιες λειτουργίες θέλουν να αγοράσουν, με την ενεργοποίησή τους να γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά μέσω over-the-air αναβάθμισης.