Hamilton: Δεν νιώθω ότι το 2021 είναι η τελευταία μου σεζόν στην F1

Σχετικά άρθρα

Σε μια εξαιρετικά ασυνήθιστη κατάσταση, το 2021 μπήκε για τον Hamilton χωρίς να έχει συμβόλαιο, με τον 36χρονο Βρετανό και τη Mercedes να επέμεναν πάντα ότι ήταν θέμα του πότε, και όχι εάν, θα υπάρξει νέο συμβόλαιο.

Στις 8 Φεβρουαρίου, έλαβε τέλος το σήριαλ της ανανέωσης του επτά φορές πρωταθλητή της F1, Lewis Hamilton, με την ομάδα της Mercedes-AMG F1, με τον Βρετανό να παραμένει στην ομάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους.

Αυτή η απόφαση πυροδότησε εικασίες ότι ο Hamilton θα μπορούσε να αποσυρθεί από την F1 στα τέλη της τρέχουσας σεζόν, ειδικά αν καταφέρει και κατακτήσει το όγδοο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο 36χρονος Βρετανός ήταν ξεκάθαρος ότι η φετινή του επιτυχία στην πίστα δεν θα καθορίσει τα μελλοντικά του σχέδιά, και λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν με το Grand Prix του Μπαχρέιν αποκάλυψε ότι δεν σκέφτεται να αποσυρθεί από την F1.

Ερωτηθείς αν σκέφτεται ότι το 2021 θα μπορούσε να είναι η τελευταία του χρονιά στην F1, ο Hamilton είπε:

Όχι, δεν το σκέφτομαι. Στην τρέχουσα θέση στην οποία βρίσκομαι δεν νιώθω ότι αυτό είναι το τέλος. Φυσικά έχουμε τις αλλαγές που θα συμβούν το επόμενο έτος, κάτι που είναι συναρπαστικό και νομίζω φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι η πιο συναρπαστική σεζόν που θα έχουμε.

Δεν αισθάνομαι ότι είμαι στο τέλος μου, αλλά μέσα στους -περίπου- οκτώ επόμενους μήνες θα μάθω αν είμαι έτοιμος να σταματήσω ή όχι. Προσωπικά, δεν νομίζω ότι θα το κάνω αλλά δεν ξέρεις ποτέ.

Ο Toto Wolff και ο Hamilton συμφώνησαν να καθίσουν μέσα στο καλοκαίρι να συζητήσουν για πιθανή επέκταση της συνεργασίας τους, με τα δύο μέρη να είναι πρόθυμα να αποφύγουν τις συνομιλίες τον επόμενο χειμώνα, όπως έγινε φέτος.

Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του Hamilton και να ξέρουμε αν η παραμονή του μπορεί να επηρεαστεί από τη συνολική απόδοση της Mercedes, αλλά ο Βρετανός δηλώνει ότι η αγάπη του για την F1 παραμένει σταθερή, τονίζοντας:

Η θέση στην οποία βρίσκομαι δεν έχει καμία σχέση με το αν κερδίσουμε ή όχι το πρωτάθλημα. Δεν τα παρατάω όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Ήθελα μια συμφωνία ενός έτους και ναι, είπα στον Toto ότι θα ήταν καλό, αν θέλουμε να εργαστούμε μαζί για το μέλλον, να το συζητήσουμε πολύ νωρίτερα από τον Ιανουάριο, δηλαδή λίγο πριν τις χειμερινές δοκιμές.

Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος σε αυτό το άθλημα. Νομίζω το άθλημα είναι στο καλύτερο του σημείο, όσον αφορά τα βήματα που κάνουμε. Είμαι πραγματικά περήφανος για το τι κάνει η F1 όσον αφορά την αναγνώριση ότι έχουν μια εξαιρετική πλατφόρμα για να εργαστούν για έναν καλύτερο κόσμο. Και μου αρέσει αυτό που κάνω.

Έφτασα εδώ, νομίζω με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ό,τι έχω εδώ και πολύ καιρό. Μόλις είπα στον Bono [μηχανικός αγώνων Peter Bonnington], “Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινάμε”.

Θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μάχη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και αυτό είναι που πάντα αγαπούσα.

Διάβασε ακόμα

Hamilton: Δεν θα είχα πάρει άλλο πρωτάθλημα αν έμενα στη McLaren

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...