Η Mini παρουσίασε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E

Σχετικά άρθρα

H Mini παρουσίασε σήμερα το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας για το πρωτάθλημα της Formula E, και φυσικά είναι ηλεκτρικό. Ο λόγος για το Mini Cooper SE, το οποίο αντικαθιστά το BMW ι8, με το πλήρως όνομα του να είναι Electric Pacesetter inspired by JCW.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό διαθέτει τις απαραίτητες επεμβάσεις για να γίνει πιο γρήγορο, ενώ μας δείχνει ότι το μέλλον των John Cooper Works είναι “ηλεκτροποιημένο”. Το αυτοκίνητο διαθέτει το bodykit του Mini JCW, όπως τα φαρδύτερα φτερά, νέο εμπρός splitter, σπορ πλαϊνές ποδιές, μεγάλη αεροτομή οροφής και διαχύτη.

Πολλά από τα μέρη είναι προϊόντα 3D εκτυπωτή, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο carbon, ενώ πατάει σε ελαφριές, σφυρήλατες 18άρες ζάντες. Το αυτοκίνητο έχει σημαντικά μειωμένο βάρος, καθώς αυτό ζυγίζει 1.230 κιλά (-130 κιλά σε σχέση με το Cooper SE), αλλά μηχανικά δεν αλλάζει κάτι.

Έτσι, το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula E κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 135 kW (184 ίππων) και 280 Nm ροπής. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 6,7 δευτ. (7,3 δευτ. το εργοστασιακό). Ακόμα, αλλαγές υπάρχουν και στο στήσιμο του Electric Pacesetter, καθώς διαθέτει αγωνιστικές coilover αναρτήσεις.

Τέλος, διαθέτει το σύστημα πέδησης από το Mini John Cooper Works GP, ενώ πατά σε ελαστικά Michelin Pilot Sport, διαστάσεων 245/40.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις

Η Tesla συνεχίζει τις απολύσεις και εκτός από δύο ανώτερα στελέχη της, απέλυσε 500 υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα των Superchargers ταχυφορτιστών της. Τα δύο...

Η Nio λανσάρει την μπαταρία ημι-στερεής κατάστασης 150 kWh στην Κίνα

Όπως είχε προαναγγείλει πριν δύο χρόνια η Nio θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου την εμπορική διάθεση στην αγορά της Κίνα μιας ολοκαίνουριας μπαταρίας ημι-στερεής...

Η Κίνα επενδύει στην Ουγγαρία

Σε προπύργιο" της Κίνας στην Ε.Ε. μετατρέπεται η Ουγγαρία, με την κυβέρνηση Όρμπαν να διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία το "άνοιγμα προς ανατολάς", παρά τις...