Διέρρευσε το όνομα και το λογότυπο του ηλεκτρικού SUV της Toyota για την Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Toyota ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2021 θα παρουσιάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μεσαίου μεγέθους SUV, που θα βασίζονται στην επερχόμενη αρθρωτή πλατφόρμα e-TNGA και θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης.

Σήμερα διέρρευσε μέσω του Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα σχετικά με τα εμπορικά σήματα, το όνομα του ηλεκτρικού μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας, καθώς και το λογότυπο του. Αυτό θα ονομάζεται BZ, και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο ZEV της Toyota στην Ιαπωνία.

Παρόλο που δεν θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Toyota, το BZ σηματοδοτεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στη στρατηγική της ηλεκτροκίνησης της εταιρείας, η οποία, μέχρι τώρα έχει δώσει προτεραιότητα στα υβριδικά, plug-in υβριδικά και οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Το Toyota BZ αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Σαγκάη, που ανοίγει τις πύλες της στις 21 Απριλίου. Φωτογραφίες του αμιγώς ηλεκτρικού -μεσαίου μεγέθους- SUV, το οποίο αναπτύσσεται από κοινού με την Subaru, έχουν διαρρεύσει μέσω φωτογραφιών ευρεσιτεχνίας εδώ και μερικούς μήνες.

Οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με αυτές του RAV4, με την e-TNGA πλατφόρμα να μπορεί να υποστηρίζει πισωκίνητα, προσθιοκίνητα και τετρακίνητα μοντέλα, που θα εξοπλίζονται με μια μεγάλη γκάμα μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων που θα ταιριάζουν σε διάφορους τύπους οχημάτων.

Διάβασε ακόμα

Η Toyota θα παρουσιάσει πρωτότυπο με solid-state μπαταρία μέσα το 2021

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...