Με την παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, και όχι μόνο, η Ford ανακοίνωσε την ακύρωση των παραδοσιακών διακοπών παραγωγής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στα περισσότερα εργοστάσια της στις Η.Π.Α.

Oι εργαζόμενοι θα πρέπει να προγραμματίσουν πότε θα πάρουν τις δύο εβδομάδες των διακοπών τους, αντί για τη συνηθισμένη πλήρη διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων.

Σε επιστολή του, ο αντιπρόεδρος της Ford για την παραγωγή και την εργασία, John Savona, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια που έχουν επηρεαστεί μπορούν να υποβάλουν τις ημέρες των διακοπών τους μέσω της UAW, με το χρονοδιάγραμμα και άλλες λεπτομέρειες να διαφέρουν ανά εργοστάσιο.

Αυτό σημαίνει ότι τα εργοστάσια που θα παραμείνουν ανοιχτά στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου είναι τα: Dearborn Truck Plant, Michigan Assembly Plant, Flat Rock Assembly Plant, Kentucky Truck Plant, Ohio Assembly Plant, Chicago Assembly Plant και Kansas City Assembly Plant.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford θα κατασκευάσει 100 εκθεσιακούς χώρους στις ΗΠΑ που θα πωλούν αποκλειστικά τα νέα Bronco και Bronco Sport.