Όταν η Dodge παρουσίασε τo περασμένο καλοκαίρι την Hellcat έκδοση του Durango, έκανε εξ’αρχής γνωστό ότι η παραγωγή του θα διαρκέσει μόλις έξι μήνες και θα περιοριστεί στις 2.000 αυτοκίνητα. Η ζήτηση του αυτοκινήτου, όμως, ήταν μεγάλη και το Durango SRT Hellcat έγινε γρήγορα sold-out.

Φαίνεται, όμως, ότι η Dodge άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να επεκτείνει την παραγωγή και να δώσει την ευκαιρία σε λίγους ακόμη πελάτες της να αποκτήσουν το Durango SRT Hellcat. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Bob Broderdorf, διευθυντής του Operations τμήματος της Dodge, δήλωσε:

Κάθε φορά που λανσάρεις ένα όχημα περιορισμένης παραγωγής και σκοπεύεις να κατασκευάσεις λιγότερες μονάδες από τον αριθμό των αντιπροσώπων της Dodge σε ολόκληρη τη χώρα, κινδυνεύεις να αφήσεις πολλούς πελάτες πολύ δυσαρεστημένους.

Καθώς ολοκληρώσαμε το σχέδιο παραγωγής για αυτό το καταπληκτικό SUV, βρήκαμε έναν τρόπο να μετακινήσουμε μερικούς Hemi κινητήρες 6,2 λίτρων V8, από άλλα οχήματα για να διασφαλίσουμε ότι θα κατασκευαστεί κάθε παραγγελία που ολοκληρώνεται στα συστήματά μας. Δεν θέλαμε να απογοητεύσουμε αυτούς τους πελάτες και θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο να διασφαλίσουμε ότι ανήκουν στην “Αδελφότητα των Muscle car”.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές πόσα επιπλέον Durango SRT Hellcat σκοπεύει να κατασκευάσει η Dodge, αλλά λογικά ο αριθμός δεν θα είναι πολύ υψηλός. Η παραγωγή των επιπλέον οχημάτων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη παρτίδα.

Να θυμίσω ότι το μοντέλο συναρμολογείται στο Jefferson North Assembly Plant στο Michigan των Η.Π.Α. Κάτω από το καπό του κρύβει τον V8 6,2-λίτρων κομπρεσοράτο Hellcat κινητήρα απόδοσης 710 ίππων με 875 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς.

Τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 290 χλμ/ώρα. Το 400άρι το κάνει σε 11,5 δευτερόλεπτα, ενώ έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.946 κιλών. Η ανάρτηση έχει βελτιωθεί, με τα φρένα να είναι της Brembo και τους μπροστά δίσκους να είναι διαμέτρου 40 εκατοστών, ενώ οι πίσω είναι διαμέτρου 35 εκατοστών. Οι μπροστά δαγκάνες είναι εξαπίστονες και οι πίσω διπίστονες και ακινητοποιούν το αυτοκίνητο από τα 96 χλμ/ώρα σε 35 μέτρα.

Στιλιστικά ξεχωρίζει από το νέο bodykit, αποτελούμενο από νέους προφυλακτήρες, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και αεροτομή. Επίσης υπάρχουν διακοσμητικές λωρίδες κατά μήκος του σώματος και διπλές απολήξεις εξατμίσεων.