Τα “βρήκαν” η LG Chem και η SK Innovation

Σχετικά άρθρα

Η LG Chem και η SK Innovation ανακοίνωσαν πως τα βρήκαν εξωδικαστικά σχετικά με την κλοπή εμπορικών μυστικών για μπαταρίες ηλεκτρικών. Τον περασμένο Φεβρουάριο η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) δικαίωσε την LG Chem, η οποία κατηγορούσε την SK Innovation για κλοπή 22 εμπορικών μυστικών που σχετίζονται με την τεχνολογία μπαταριών EV.

Τότε η ITC δήλωσε ότι θα εκδώσει 10ετή εντολή αποκλεισμού που θα απαγορεύει την εισαγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες ορισμένων μπαταριών ιόντων λιθίου από την SK Innovation, η οποία απείλησε να εγκαταλείψει τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ, κλείνοντας τα εργοστάσια που διαθέτει εκεί.

Χθες οι δύο εταιρίες έκαναν γνωστό πως συμφώνησαν εξωδικαστικά, με την SK να πληρώσει 1,8 δισ. δολάρια σε μετρητά αλλά και να δίνει δικαιώματα στην LG Chem, με τις δύο εταιρίες να συμφωνούν να μην μηνύσουν η μια την άλλη τα επόμενα 10 χρόνια. Επιπλέον οι εταιρείες δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν για να ενισχύσουν την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να προωθήσει πολιτικές καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων.

Χάρη σε αυτόν τον διακανονισμό, η SK Innovation θα ολοκληρώσει την κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών ιόντων λιθίου στη πόλη Commerce στη Georgia, το οποίο θα προμηθεύει με μπαταρίες την Ford και τη Volkswagen. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα απασχολεί 2.600 άτομα και η κατασκευή του θα κοστίζει 2,6 δισ. δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...