Η General Motors και ο συνεργάτης της LG Energy Solution ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα κατασκευάσουν ένα δεύτερο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στο Spring Hill του Τενεσί των Η.Π.Α., επενδύοντας σε αυτό 2,3 δισ. δολάρια.

Το εργοστάσιο θα έχει εμβαδό 260.128 τ.μ. και έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη του 2023. Θα απασχολεί 1.300 άτομα και θα έχει παραγωγική ικανότητα περίπου 35 GWh, ήτοι παρόμοια με το εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ultium Cells στο Lordstown του Οχάιο.

Η αμερικάνικη εταιρία κινείται επιθετικά για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, με την χωρητικότητα του εργοστασίου να της επιτρέπει να παρέχει μπαταρίες για περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα το χρόνο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, δήλωσε σχετικά:

Η προσθήκη του δεύτερου ολοκαίνουργιου εργοστασίου μπαταριών Ultium στις ΗΠΑ με τον συνεργάτη μας LG Energy Solution είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα στη μετάβασή μας σε ένα ηλεκτρικό μέλλον.

Η LG Chem ανέφερε ότι η LG Energy Solution θα επενδύσει 933,5 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο μεταξύ του τρέχοντος έτους και του 2023.