Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Hennessey παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Venom F5, και σήμερα η αμερικάνικη εταιρία ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη από τις τρεις φάσεις της ανάπτυξης του hypercar της, με τον επικεφαλής μηχανικό John “Heinrocket” Heinricy να υπογράφει την ανάπτυξη των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου.

Η πρώτη φάση της ανάπτυξης του Venom F5 ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και επικεντρώθηκε στην βελτίωση των μηχανικών μερών, την βελτιστοποίηση της απόδοσης του κινητήρα και στην επικύρωση σε πραγματικό κόσμο του συστήματος διεύθυνσης και της αεροδυναμικής.

Αρχικά, οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στην ιδιόκτητη πίστα δοκιμών της Hennessey, στο Sealy του Τέξας, ενώ έπειτα η εξέλιξη του Venom F5 μεταφέρθηκε στον διάδρομο μιας πρώην βάσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, στο Αρκάνσας, μήκους 3,5 χλμ.

Παρά το γεγονός ότι η ισχύς του κινητήρα περιορίστηκε στα μόλις 900 άλογα (μόλις 50% της πραγματικής απόδοσης του), δεν επηρεάστηκαν οι δοκιμές για την αεροδυναμική, καθώς το F5 έπιασε τα 320 χλμ/ώρα, ως μέρος του προγράμματος βελτίωσης της μεσαίας ταχύτητας και της λειτουργίας του coasting.