Νέο ηλεκτρικό SUV από την Audi

Σχετικά άρθρα

Στο περίπτερο της Audi στην έκθεση της Σαγκάη βρίσκεται ένα νέο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, η έκδοση παραγωγής του οποίου θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,87 μέτρα και βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του VW Group. Πρόκειται για την έκδοση του Volkswagen ID.6 με τα σήματα της Audi και στο εσωτερικό του θα μπορεί να μεταφέρει έως και 7 επιβάτες.

Θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις ιπποδύναμης 180, 204 και 305 ίππων με 220, 220 και 310 Nm ροπής αντίστοιχα. Η πρώτη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα.

Η δεύτερη, πισωκίνητη και αυτή, κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,1 δευτερόλεπτα, με την τρίτη να είναι τετρακίνητη και να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 6,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο θα μπορεί να εξοπλιστεί με δύο μπαταρίες, μια 58 kWh και μια 77 kWh, με την πρώτη να χαρίζει αυτονομία 436 χλμ ανά φόρτιση και την δεύτερη 588 χλμ, στον κύκλο NEDC.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...
Autoblog.gr