Τελικά μπορείς να ξεγελάσεις το Autopilot της Tesla, χωρίς να είσαι στη θέση του οδηγού;

Σχετικά άρθρα

Πριν μια εβδομάδα, δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα Tesla Model S που έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, στο Houston της πολιτείας του Τέξας των ΗΠΑ, με τις αρχές να ερευνούν το δυστύχημα, καθώς κανείς από τους δύο επιβαίνοντες δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού, κάτι που ίσως σημαίνει ότι οι άνδρες είχαν ενεργοποιημένο το σύστημα Autopilot.

Με αφορμή αυτό, το αμερικάνικο Consumer Reports πραγματοποίησε μια δοκιμή για να ανακαλύψει εάν είναι δυνατόν να ενεργοποιηθεί το σύστημα Autopilot των μοντέλων της Tesla και να οδηγήσει το αυτοκίνητο χωρίς ο οδηγός να βρίσκεται στην θέση του.

Όπως θα δεις, αυτό είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται να υπάρχει ένα ελαφρύ βάρος στο τιμόνι για να “ξεγελιέται” το σύστημα ότι ο οδηγός ακουμπά τα χέρια του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έκανε γνωστό πως τα αρχεία καταγραφής δεδομένων του αυτοκινήτου του δυστυχήματος έδειξαν ότι το Autopilot δεν ήταν ενεργοποιημένο στο αυτοκίνητο, για να προσθέσει ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να οδηγηθεί μόνο του, καθώς το Autopilot διαθέτει προστατευτικά μέτρα, εμποδίζοντας αυτό να συμβεί.

Συγκεκριμένα, ο Musk αναφερόταν στο γεγονός ότι το Autopilot απενεργοποιείται εάν δεν ανιχνευθεί πίεση χεριών στον τιμόνι κάθε 10 δευτερόλεπτα, εάν δεν είναι δεμένη η ζώνη ασφαλείας του οδηγού ή εάν δεν ανιχνεύεται βάρος στο κάθισμα του οδηγού. Τέλος, πρόσθεσε ότι το Autopilot δεν λειτουργεί σε κατοικημένη περιοχή, όπως εκείνη που συνέβη το δυστύχημα, επειδή ο δρόμος δεν είχε διαγράμμιση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Η Tesla απολύει πάνω από το 10% των εργαζομένων της σε όλο τον κόσμο

Η Tesla θα απολύσει πάνω από το 10% του εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα της εταιρείας, καθώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη...

Νέα bucket καθίσματα για το Tesla Model S Plaid

Η Tesla πρόσθεσε νέα bucket μπροστινά καθίσματα στο Model S Plaid, με τα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται από τις αρχές του μήνα να εξοπλίζονται με...