Η Michelin πιο κοντά στο να προσφέρει 100% βιώσιμα ελαστικά έως το 2050

Σχετικά άρθρα

Η Michelin έκανε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της που θέλει έως το 2050 όλα τα ελαστικά της να είναι κατασκευασμένα εξ΄ολοκλήρου από ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα, βιολογικά και βιώσιμα υλικά, αφού πρόσφατα επικύρωσε με επιτυχία τη χρήση της ενζυμικής τεχνολογίας ανακύκλωσης της Carbios για την αποδόμηση και ανακύκλωση των PET πλαστικών (από μπουκάλια, από πολυεστερικά ρούχα κτλ), με τις ίνες πολυεστέρα να χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ελαστικών.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία επιτρέπει την ανακύκλωση όλων των PET πλαστικών, και επιτρέπει επίσης την παραγωγή 100% ανακυκλωμένων και 100% ανακυκλώσιμων προϊόντων PET, με την ίδια ποιότητα σαν να παρήχθησαν με “παρθένο” PET.

Σήμερα σχεδόν το 30% των υλικών που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή των ελαστικών της Michelin είναι ήδη κατασκευασμένα από φυσικές, ανακυκλωμένες ή άλλες βιώσιμες πρώτες ύλες. Κάθε ελαστικό αποτελείται από περισσότερα από 200 υλικά, με το κυριότερο να είναι το φυσικό καουτσούκ, ενώ επίσης υπάρχουν συνθετικό καουτσούκ, μεταλλικές ίνες και συστατικά που ενισχύουν την δομή του, όπως η αιθάλη, ρητίνες και το διοξείδιο του πυριτίου.

Κάθε χρόνο, 1,6 δισεκατομμύρια ελαστικά αυτοκινήτων πωλούνται παγκοσμίως (από όλους τους κατασκευαστές ελαστικών). Οι ίνες PET που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ελαστικά αντιπροσωπεύουν 800.000 τόνους PET ετησίως. Η Michelin λέει πως περίπου 3 δισ. πλαστικά μπουκάλια θα μπορούσαν να ανακυκλώνονται και να χρησιμοποιούνται στα ελαστικά της κάθε χρόνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...