Φήμες: Η Mercedes θα αντικαταστήσει τον Bottas με τον Russell μέσα στη σεζόν

Σχετικά άρθρα

Βρετανικά δημοσιεύματα θέλουν την Mercedes να αλλάξει τον Valtteri Bottas με τον George Russell μέσα στη σεζόν, με την Daily Mail να επικαλείται εμπιστευτικές πηγές της που της δήλωσαν πως η Mercedes “χάνει την πίστη της” στο πρόσωπο του Bottas, λέγοντας πως:

Υπάρχει κάποια αναταραχή στο εργοστάσιο σχετικά με τον Valtteri. Δεν το έχει, κάτι που έγινε πιο ξεκάθαρο από την δουλειά που είδαμε πως έκανε ο Russell στο GP του Μπαχρέιν.

Η Mercedes θέλει περισσότερα από τον Bottas, ο οποίος στο πορτογαλικό GP τερμάτισε στη τρίτη θέση, παρότι ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position. Ο Bottas βρίσκεται στην Mercedes από το 2017, όταν και κάλυψε την θέση που έμεινε κενή μετά την ανακοίνωση του Nico Rosberg πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Μέχρι σήμερα, ο Bottas έχει κερδίσει 9 GP, ενώ στο ίδιο διάστημα ο Hamilton έχει πάρει 44 νίκες. Παρότι από το 2017 έως και το 2020 οδηγούσε το καλύτερο μονοθέσιο του grid τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα των οδηγών το 2017, 5ος το 2018, 2ος το 2019 και 2ος το 2020.

Ο Russell είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes πέρυσι, στο GP του Μπαχρέιν, όταν ο Lewis Hamilton κόλλησε κορωνοϊό, με τον Βρετανό να οδηγεί εξαιρετικά, να αφήνει πίσω του τον Bottas και από λάθη της Mercedes να χάνει ένα σίγουρο βάθρο και ενδεχομένως και τη νίκη.

Σύμφωνα με την Daily Mail η απόλυση του Bottas οφείλεται στο γεγονός πως φέτος η Mercedes έχει μεγαλύτερο ανταγωνισμό και μάχεται με την Red Bull για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, οπότε χρειάζεται να συλλέγει σε κάθε GP όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται, με τον Russell να θεωρείται πως θα φέρει εις πέρας τον συγκεκριμένο στόχο καλύτερα από τον Bottas.

Προς το παρόν η συγκεκριμένη είδηση αποτελεί φήμη, αλλά μια παροιμία λέει πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά.

ΠηγήDaily Mail

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr