Επίσημο: Ferrari 692 A

Σχετικά άρθρα

Δύο εβδομάδες μετά την δημοσίευση των πρώτων φωτογραφιών της νέας, σκληροπυρηνικής έκδοσης της 812 Superfast, η Ferrari μόλις αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου.

Το όνομα αυτών είναι 812 Competizione, για την coupe έκδοση, και 812 Competizione A, για την ανοιχτή, με τα δύο αυτοκίνητα να διαθέτουν τον πιο δυνατό ατμοσφαιρικό κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο της ιταλικής εταιρίας “παραγωγής ονείρων”.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας 6,5-λίτρων V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας, απόδοσης 830 ίππων στις 9.250 σ.α.λ. και 692 Nm ροπής. Το όριο περιστροφής του αγγίζει τις 9.500 σ.α.λ., κάτι που τον καθιστά τον πιο υψηλόστροφο κινητήρα παραγωγής της Ferrari, ενώ η σχέση συμπίεσης είναι στο 13,5:1.

To καθαρό βάρος (χωρίς υγρά) της 812 Competizione αγγίζει τα 1.487 κιλά (-38 κιλά από την 812 Superfast), κάτι που μεταφράζεται σε αναλογία 1,79 κιλών/ίππο, όταν η 812 Superfast έχει 1,9 κιλά ανά ίππο. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων, το οποίο έχει βαθμονομηθεί εκ νέου για τη μείωση των χρόνων αλλαγής κατά 5%.

Οι σχέσεις μετάδοσης είναι ίδιες με την 812 Superfast, αλλά η Ferrari ισχυρίζεται ότι το μοντέλο έχει πιο σπορ δυναμικά χαρακτηριστικά, έχοντας ρυθμίσει το κιβώτιο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται όλο το εύρος στροφών του κινητήρα, έως τις 9.500 σ.α.λ. Ακόμα, η ιταλική εταιρία λέει πως τοποθετεί στη νέα δημιουργία της την έκδοση 7.0 του συστήματος Side Slip Control, ενώ τοποθετεί στα αυτοκίνητα ειδικά εξελιγμένα Michelin Pilot Sport Cup 2 R ελαστικά, διαστάσεων 275/35 εμπρός και 315/35 πίσω.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στο ότι η 812 Competizione έχει εκπληκτικές επιδόσεις, και για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 2,85 δευτ., τα 0-200 χλμ/ώρα έρχονται σε 7,5 δευτ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ/ώρα.

Η Ferrari δεν έδωσε στοιχεία επιδόσεων για την 812 Competizione A, αλλά αυτά θα ακολουθήσουν σε εύθετο χρόνο. Ωστόσο, αναμένεται να είναι ελαφρώς πιο αργή από την coupe λόγω του επιπλέον βάρους του. Ωστόσο, η ιταλική εταιρία αναφέρει ότι έχει ελαχιστοποιήσει το πρόσθετο βάρος, εγκαθιστώντας μια targa οροφή κατασκευασμένη εξ’ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Όταν δεν χρησιμοποιείται, η οροφή αποθηκεύεται σε ένα χώρο αποθήκευσης που έχει ίδιο σχήμα με το carbon πάνελ της targa οροφής.

Η παραγωγή της νέας έκδοσης της 812 θα είναι περιορισμένη και παρότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα επίσημα νούμερα, η 812 Competizione αναμένεται να περιοριστεί σε 899 μονάδες, ενώ η ανοιχτή Aperta έκδοση θα είναι πιο σπάνια, μιας και η παραγωγή της θα περιοριστεί στις 499 μονάδες. Η τιμή της στην Ιταλία αναμένεται να ξεκινά από τις 550.000 ευρώ για την coupe, με την τιμή της ανοικτής έκδοσης να ξεκινά από το 1 εκατ. ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr