Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησαν φήμες από την Αγγλία ότι η Mercedes εξετάζει σοβαρά να αντικαταστήσει τον Bottas με τον Russell κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν, με τα λόγια αυτά να φτάνουν και στα αυτιά του Φιλανδού.

Οι Πέμπτες κάθε αγωνιστικού τριημέρου είναι ημέρες όπου οι οδηγοί δίνουν συνεντεύξεις στα Μέσα, και γι’αυτό σήμερα ο Bottas απάντησε στις παραπάνω φήμες από τα paddocks της πίστας της Βαρκελώνης, για το επερχόμενο Ισπανικό GP. Πιο συγκεκριμένα, ο Bottas είπε:

Ξέρω ότι δεν πρόκειται να με αντικαταστήσουν στη μέση της σεζόν. Έχω συμβόλαιο για τη χρονιά και νομίζω ότι μόνο μια ομάδα κάνει τέτοια πράγματα στην F1, και δεν είμαστε αυτή. Έτσι, δεν υπάρχει καμία πίεση από την πλευρά μου.

Ξέρω πως είναι τα πράγματα, υπάρχουν πάντα σκ@τ@ γύρω, είναι μέρος του αθλήματος. Εάν κάνω τη δουλειά μου καλά, τα λόγια θα σταματήσουν αρκετά γρήγορα.

Απομένουν ακόμη 20 αγώνες, που υπάρχουν πάρα πολλοί βαθμοί να πάρουμε και σίγουρα δεν θα παραιτηθώ από τον στόχο μου φέτος. Πιστεύω ότι η σκληρή δουλειά θα αποδώσει, οπότε θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και θα συνεχίζω να πιστεύω.

Φυσικά με αυτήν του τη δήλωση ο Bottas φωτογραφίζει την Red Bull, κατακεραυνώνοντας την επιλογή της να αντικαταστήσει τον Pierre Gasly με τον Alex Albon το Σεπτέμβριο του 2019, λίγο πριν το GP του Spa. Το ίδιο είχε κάνει η αυστριακή ομάδα και το 2016, όταν αντικατέστησε τον Daniil Kvyat με τον Max Verstappen.