Η Mitsubishi προσφέρει το Space Star με έναν νέο 1.200άρη MIVEC κινητήρα που αντικαθιστά τον 1.000 κ.εκ. Ο 1.200 κ.εκ κινητήρας προσαρμόζεται στα νέα αυστηρότερα όρια ρύπων και αποδίδει 71 άλογα και 102 Nm ροπής, όσα ακριβώς και ο κινητήρας που αντικαθιστά, με την ροπή να επιτυγχάνεται σε χαμηλότερες στροφές (3.500 σ.α.λ). Με αυτό τον τρόπο το Space Star προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία και αυξάνει την απόδοση. Ο κινητήρας συνδυάζεται είτε με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με CVT.

Το Space Star απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν μια “φρέσκια νότα” στην καθημερινή τους μετακίνηση, που να συνδυάζει ευελιξία, σιγουριά και ξεχωριστό στυλ. Το μοντέλο έχει δυναμική εξωτερική σχεδίαση, εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα ασφαλείας τα οποία συνδυάζονται με έξυπνα χαρακτηριστικά και με οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, αξιοπιστία και κορυφαία Ιαπωνική ποιότητα. Και όλα αυτά σε προσιτή τιμή, με το Space Star να ξεκινά από τα 10.640 ευρώ.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν μαλακά πλαστικά, νέα διακοσμητικά, νέα καθίσματα, ενώ στο κέντρο της κονσόλας ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής με διαγώνιο 7 ίντσες, για το νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η εταιρία ονομάζει το σύστημα Smartphone-linked Display Audio και προσφέρει τις ίδιες λειτουργίες που συναντάμε στα μεγαλύτερα μοντέλα της Mitsubishi (πλοήγηση μέσω smartphone, τηλέφωνο, μουσική κλπ), και κάμερα οπισθοπορείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Τα συστήματα αυτά είναι ένας έξυπνος και ασφαλής τρόπος να χρησιμοποιείς το iPhone και το Android smartphone σου στο αυτοκίνητό, καθώς σου επιτρέπουν να μην αποσπάτε η προσοχή σου από τον δρόμο. Αφού συνδέσεις το smartphone σου με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, μπορείς να λάβεις λεπτομερείς οδηγίες πλοήγησης, να πραγματοποιήσεις κλήσεις, να στείλεις και να λάβεις μηνύματα, να ακούσεις τη μουσική σου και πολλά άλλα.

Εκτός αυτών, το ανανεωμένο Space Star προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες, καθώς ενσωματώνει χαρακτηριστικά του Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS) που σπάνια βρίσκεις για την κατηγορία A. Πιο συγκεκριμένα, το αστικό αυτοκίνητο της Mitsubishi διαθέτει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών (Forward Collision Mitigation, FCM), σύστημα προειδοποίησης αποχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning Lane, LDW), αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (Auto High-Beam AHB), και κάμερα οπισθοπορείας. Επίσης το Space Star φέρει σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (hill assist) και σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών.

Οι διαστάσεις του Space Star το τοποθετούν στο άνω άκρο της κατηγορίας του (A-Segment), καθώς με μήκος 3.845 χλστ. και μεταξόνιο στα 2.450 χλστ. μπορεί εύκολα να μεταφέρει πέντε ενήλικες, όταν μερικά μοντέλα του ανταγωνισμού είναι αποκλειστικά τετραθέσια. Με πλάτος 1.665 χλστ. και ύψος 1.505 χλστ., και συνολικό μήκος περιοχής ποδιών στα 1.651 χλστ. ο “αέρας” για τα κεφάλια και τα πόδια εξασφαλίζουν άνετες μετακινήσεις. Ακόμα, ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 235 λίτρα, ο οποίος εκτοξεύεται στα 912 λίτρα, όταν αναδιπλωθούν οι πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, με την αγορά ενός Space Star ή οποιουδήποτε άλλου μοντέλου της Mitsubishi, απολαμβάνεις 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση, 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, 8 χρόνια εγγύηση μπαταρίας στα υβριδικά μοντέλα, και 5 χρόνια εγγύηση γνήσιων αξεσουάρ.