Ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, παρουσίασε σήμερα το πρόγραμμα “Direzione Cor Tauri” (Towards Cor Tauri, πορεία προς Cor Tauri). Αυτό είναι ένας χάρτης για την απανθρακοποίηση των μελλοντικών μοντέλων Lamborghini και του εργοστασίου της ιταλικής εταιρίας στην Sant’Agata της Μπολόνια με βάση μια ολιστική προσέγγιση της στρατηγικής περιβαλλοντικής αειφορίας.

Καθ ‘όλη τη διαδικασία ηλεκτροδότησης των προϊόντων της, η Lamborghini θα επικεντρώνεται συνεχώς στον εντοπισμό τεχνολογιών και λύσεων που εγγυώνται κορυφαίες επιδόσεις και άψογα δυναμικά χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την παράδοση της μάρκας. Αναφορικά με το λογότυπο που επέλεξε ο ιδρυτής της εταιρείας Ferruccio Lamborghini το 1963, το Cor Tauri είναι το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Ταύρου και αντιπροσωπεύει την κίνηση της Lamborghini προς ένα μέλλον που είναι “ηλεκτρισμένο” αλλά πάντα πιστό στην καρδιά και την ψυχή της μάρκας, τον “ταύρο”.

1

Για την διετία 2021-2022, η Lamborghini θα “γιορτάσει” τον κινητήρα εσωτερικής καύσης παρουσιάζοντας μοντέλα που αποτίουν φόρο τιμής στις επιτυχίες της εταιρείας. Μετά τη σταθερή αύξηση των πωλήσεων και την επταπλάσια αύξηση του κύκλου εργασιών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, η Lamborghini έχει καθιερωθεί στην παραγωγή εκ των καλύτερων σπορ αυτοκινήτων.

2

Για τον λόγο αυτό, η Lamborghini θα παρουσιάσει μέσα στο 2021 δύο νέα μοντέλα με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της. Με τη Sian, η Lamborghini ξεκίνησε το ταξίδι της “ηλεκτροποίησης”, όντας το πρώτο μοντέλο της με υβριδική τεχνολογία. Το 2023, η Lamborghini θα λανσάρει το πρώτο της υβριδικό μοντέλο κανονικής παραγωγής, ενώ μέχρι το τέλος του 2024 ολόκληρη η γκάμα θα “ηλεκτροδοτηθεί”.

3

Για να γίνει η υβριδική μετάβαση, η Lamborghini θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία της. Η υψηλή απόδοση και η αυθεντική οδηγική εμπειρία των Lamborghini θα παραμείνουν στο επίκεντρο των μηχανικών και τεχνικών της εταιρείας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και η εφαρμογή υλικών από ανθρακονήματα, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιστάθμιση του βάρους λόγω ηλεκτροκίνησης.

4

Ο στόχος της εταιρείας για αυτήν τη φάση είναι η μείωση των εκπομπών CO2 των προϊόντων της κατά 50% έως τις αρχές του 2025. Τέλος, μετά τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, η Lamborghini θα βγάλει στην αγορά το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό της μοντέλο, με το δεύτερο μέρος της δεκαετίας να είναι αφιερωμένο στα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Lamborghini θα είναι τέταρτο μοντέλο της γκάμα της και θα είναι ένα δίπορτο GT που θα βασίζεται στην SSP πλατφόρμα του VW Group.