Αύριο, Τετάρτη, διεξάγεται η Capital Markets Day (ημέρα επενδυτών) της Ford και σύμφωνα με αναφορά του Reuters, η Μπλε Οβάλ εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει δύο νέες πλατφόρμες αποκλειστικά για χρήση από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι νέες πλατφόρμες φέρεται να αποτελούν μέρος μιας πολυετούς στρατηγικής πολλών δισεκατομμυρίων της Ford, ώστε να ανταγωνιστεί την General Motors, την Tesla και τον Όμιλο Volkswagen στον παγκόσμιο αγώνα της ηλεκτροκίνησης.

1

Πιστεύεται ότι η μία πλατφόρμα θα είναι για μεγάλα pickups και μεγάλα SUV, ενώ η άλλη θα είναι αφιερωμένη για αυτοκίνητα και μικρότερα SUV. Μαζί, θα επιτρέψουν στην αμερικανική εταιρεία να μοιράζεται εξαρτήματα πλαισίου, κινητήρες και μπαταρίες μεταξύ μοντέλων, μειώνοντας το κόστος και επιτρέποντας την πιο αποτελεσματική κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων της.

2

Επιπλέον λέγεται ότι η Ford σχεδιάζει να λανσάρει τουλάχιστον εννέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και SUV και τουλάχιστον τρία ηλεκτρικά pickup, βαν και μεγάλα SUV μέχρι το 2025. Τέλος, το Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία θα δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιήσει και τη συνεργασία της με την κορεατική εταιρεία SK Innovation, καθώς και τους ευρύτερους στόχους για τις μελλοντικές της τεχνολογίες.