Η Ford εκτιμά πως το 2030 το 40% των πωλήσεων της θα είναι από ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η Ford ανακοίνωσε σήμερα πως θα αυξήσει τις δαπάνες της σχετικά με την ηλεκτροκίνηση σε περισσότερα από 30 δισ. δολάρια έως το 2025, έτσι ώστε να κατασκευάσει και τις δικές της μπαταρίες, ενώ εκτιμά πως έως το 2030 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της θα αντιπροσωπεύουν το 40% των ετήσιων πωλήσεών της.

Στα φιλόδοξα σχέδια της Μπλε Οβάλ εταιρίας είναι και η δημιουργία του Ford Ion Park που έχει ως στόχο να δημιουργήσει μπαταρίες που θα προσφέρουν αυξημένη αυτονομία, μειώνοντας παράλληλα το κόστος τους, κάνοντας τα ηλεκτρικά μοντέλα φθηνότερα. Η Ford θα προσφέρει στην αγορά μπαταρίες ιόντων λιθίου IonBoost, φωσφορικού λιθίου-σιδήρου IonBoost Pro (για επαγγελματικά οχήματα) και μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state).

Την περασμένη εβδομάδα, η Ford υπέγραψε συμφωνία με την νοτιοκορεατική SK Innovation για τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας με όνομα BlueOvalSK, η οποία από τα μέσα της δεκαετίας θα κατασκευάζει μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα των Ford και Lincoln.

https://youtu.be/i5h7z-hcnxk?list=PLCFM1h5Oz66hsasDHZgEg_rSktVHl0ZS-

Η νέα εταιρία θα είναι σε θέση να παράγει ετησίως μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας περίπου 60 GWh, με δυνατότητες επέκτασης, συμβάλλοντας στις απαιτήσεις της Ford η οποία δηλώνει πως έως το 2030 θα χρειάζεται ετησίως μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 240 GWh, με τις 140 GWh να απαιτούνται για την αγορά της Βορείου Αμερικής.

Η Ford εκτιμά πως θα χρειαστεί να κατασκευαστούν 2 νέα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών στη Βόρεια Αμερική, ενώ ισχυρίζεται πως το κόστος των μπαταριών θα μειωθεί, κάτι που θα της επιτρέψει να προσφέρει στην αγορά μπαταρίες καλύτερες τεχνολογίας και με βελτιωμένη χημική σύνθεση.

Παράλληλα η Ford έχει κάνει γνωστό πως έχει δεχτεί ήδη 70.000 κρατήσεις για το F-150 Lightning, οι παραδόσεις του οποίου θα ξεκινήσουν από την επόμενη άνοιξη. Να σημειωθεί πως η Tesla έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1 εκατ. κρατήσεις για το Cybertruck.

Η Ford λέει πως προβλέπει έως το 2028 να υπάρχουν 33 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Ford και Lincoln που θα υποστηρίζουν over-the-air αναβαθμίσεις. Στο επίκεντρο θα είναι το Ford+ που “υπόσχεται συνεχή οφέλη για τους πελάτες” και το Blue Oval Intelligence, την πλατφόρμα cloud της εταιρείας για συνδεδεμένα οχήματα.

Τέλος η Ford επιβεβαίωσε πως θα βγάλει στην αγορά την ηλεκτρική έκδοση του Bronco, αλλά και τις ηλεκτρικές εκδόσεων των Explorer και Lincoln Aviator, που θα κατασκευαστούν πάνω σε μια νέα πλατφόρμα. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης και μια δεύτερη νέα πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα κατασκευάζονται τα μεγάλα ηλεκτρικά pickup και SUV μοντέλα της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...