Η GTO Engineering συνεχίζει την εξέλιξη του νέου αυτοκινήτου που ετοιμάζει, και σήμερα η βρετανική εταιρία μας δίνει μερικά σκίτσα σχεδιασμού του εσωτερικού του Squalo.

Το όνομα του μοντέλου στα ιταλικά σημαίνει καρχαρίας, με την GTO Engineering να επιλέγει αυτό το όνομα λόγω της εμφάνισης του καρχαρία, του ενστίκτου και της ταχύτητάς του, χαρακτηριστικά που -σύμφωνα με την ίδια- θα έχει και το μοντέλο της.

1

Σύμφωνα με την GTO Engineering, η καμπίνα του Squalo συνδυάζει την διαχρονική πολυτέλεια, την μοντέρνα λειτουργικότητα και την πρωτοποριακή, τεχνολογικά σχεδιασμένη σκέψη, χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά και μεθόδους κατασκευής.

2Διάβασε περισσότερα

Η GTO Engineering δίνει πληροφορίες για τον χειροποίητο V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα της

Το μοντέλο βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης και θα ζυγίζει λιγότερο από 1.000 κιλά, καθώς θα βασίζεται σε ένα σωληνωτό ατσάλινο πλαίσιο, με υποπλαίσια κατασκευασμένα από αλουμίνιο, ενώ το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από carbon.

3

Μηχανικά, το μοντέλο θα φορά έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, ο οποίος εξελίσσεται και θα κατασκευαστεί στο χέρι στις εγκαταστάσεις της GTO Engineering. Αυτός θα διαθέτει τέσσερις εκκεντροφόρους και θα παράγει πάνω από 460 άλογα, με το όριο περιστροφής να αγγίζει τις 10.000 σ.α.λ.

Η GTO Engineering επιβεβαιώνει ότι το Squalo θα κατασκευάζεται εξολοκλήρου από αυτήν, με τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα να συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο.