Πριν μια εβδομάδα, η Honda έκανε γνωστό ότι στις 23 του μηνός θα παρουσιάσει την hatchback έκδοση του νέου Civic, αλλά πριν λίγα λεπτά διέρρευσε η παρακάτω φωτογραφία. Αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη και να μας ενοχλεί ο YouTuber που βρίσκεται στη μέση, αλλά μας δίνει μια πρώτη ιδέα για τον σχεδιασμό του πίσω μέρους του ιαπωνικού μοντέλου.

Όπως φαίνεται, το νέο Civic hatchback διαθέτει εντελώς διαφορετικά φωτιστικά σώματα στο πίσω μέρος, ενώ χαμηλά στον προφυλακτήρα διακρίνεται ο μαύρος διαχύτης, στα άκρα του οποίου υπάρχουν οι δύο απολήξεις της εξάτμισης. Επιπλέον, διακρίνεται ότι η πόρτα του χώρου αποσκευών ενσωματώνει το τζάμι, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίγουν μαζί. Στο εμπρός μέρος δεν αναμένονται σημαντικές διαφορές σε σχέση με τη sedan έκδοση.

Μηχανικά, το Civic hatchback θα προσφέρεται στην αγορά των ΗΠΑ με δύο κινητήρες βενζίνης. Στην βάση υπάρχει ο 2,0-λίτρος ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας, απόδοσης 158 ίππων και 188 Nm ροπής. Ακολουθεί ο 1.500αρης VTEC Turbo της Honda, o οποίος στην Αμερική αποδίδει 180 άλογα με τη ροπή να ανέρχεται σε 240 Nm και θα προσφέρεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο, όσο και με CVT. Στην Ευρώπη το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και ως υβριδικό.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει οθόνη αφής 7″ ή 9″ στο κέντρο του ταμπλό, τριάκτινο τιμόνι, όπως επίσης αλουμινένιες και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,2″ και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, με την Honda να τοποθετεί και ασύρματο φορτιστή για smartphones.