Η Hyundai πουλά το υδρογονοκίνητο Nexo, δίνοντας πίσω 20.000 δολάρια σε μετρητά

Σχετικά άρθρα

To Δεκέμβριο του 2018, η Hyundai παρέδωσε το πρώτο υδρογονοκίνητο Nexo σε ιδιώτη/πελάτη της, και οι πωλήσεις του μοντέλου είναι -τηρουμένων των αναλογιών- πολύ καλές. Πιο συγκεκριμένα, η SNE Research, μια εταιρεία έρευνας και συμβούλων της Νότιας Κορέας που παρακολουθεί στενά την απόδοση των εγχώριων εμπορικών σημάτων στην παγκόσμια αγορά, ανάφερε ότι το Hyundai Nexo κατέκτησε το 69% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων υδρογόνου το 2020.

Η SNE Research αναφέρει ότι οι πωλήσεις της Hyundai Nexo ήταν περίπου 6.500 μονάδες πέρυσι, μια αύξηση 35,3% σε σχέση με το 2019 (4.800 πωλήσεις). Οι πωλήσεις οχημάτων υδρογόνου παγκοσμίως πέρυσι μειώθηκαν κατά 11,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τις 9.000 μονάδες.

Η SNE σημειώνει ότι ο όγκος των πωλήσεων των Toyota Mirai και Honda Clarity μειώθηκε σημαντικά λόγω της ηλικίας των οχημάτων και της μειωμένης επιδότησης στην Κίνα, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, προκαλώντας συρρίκνωση του μεγέθους.

Παρά την ηγετική θέση του Nexo, η Hyundai κάνει τώρα διαθέσιμο το μοντέλο με μια πολύ γενναιόδωρη έκπτωση στην αγορά των Η.Π.Α. Πιο συγκεκριμένα, όποιος θέλει να αγοράσει το Nexo Limited, η πιο πλούσια έκδοση του μοντέλου, μπορεί να πάρει τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου, με 20.000 δολάρια σε μπόνους μετρητών, που μπορούν να συνδυαστούν με 0% επιτόκιο για 72 μήνες.

Στην Αμερική, το Nexo πωλείται μόνο στην Καλιφόρνια, και θα πρέπει να ζει κάποιος κοντά σε έναν από τους λίγους επιλεγμένους αντιπροσώπους που το πωλούν, για να εκμεταλλευτεί την προσφορά.

Η λιανική τιμή του Nexo Limited ξεκινά από τα 62.385 δολάρια, με την προσφορά των μετρητών των 20.000 δολαρίων, που μπορεί να συνδυαστεί με έως και 8.000 δολάρια σε ομοσπονδιακές φορολογικές πιστώσεις και 4.500 δολάρια στην έκπτωση καθαρών οχημάτων από την πολιτεία της Καλιφόρνια. Έτσι η τελική τιμή μειώνεται ουσιαστικά σε μόλις 29.885 δολάρια, ήτοι σημαντικά χαμηλότερη ακόμη και από αυτή του Tesla Model 3.

Το παράδοξο είναι ότι η τιμή της βασικής έκδοσης εξοπλισμού, Nexo Blue, ξεκινά από 58.935 δολάρια, και προσφέρεται με μπόνους μετρητών 7.500 δολάρια. Έτσι, όταν συνδυάζεται με τα κίνητρα και τις εκπτώσεις, η τιμή του πέφτει “μόλις” στα 38.935 δολάρια.

Δες ακόμα

Αθλήτρια τρέχει μέσα σε φούσκα που συνδέεται με την εξάτμιση του Hyundai Nexo

ΠηγήCars Direct

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr