Η Hyundai παρέδωσε το πρώτο υδρογονοκίνητο Nexo σε ιδιώτη

Σχετικά άρθρα

Χθες, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, η Hyundai παρέδωσε το πρώτο υδρογονοκίνητο Nexo σε πελάτη της. Ο τυχερός είναι ο Tom Hochrad, από την πόλη Ventura, της California στην Αμερική. Πρόκειται για έναν πρώην επιστήμονα, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι ο τυπικός αγοραστής αυτοκινήτων. Πριν περίπου 15 χρόνια αγόρασε το πρώτο του υβριδικό αυτοκίνητο και με την πάροδο των χρόνων έχει οδηγήσει ειδικά ηλεκτρικά οχήματα επίσης, με το νέο του Nexo να του χαρίζει περίπου το πενταπλάσιο της αυτονομίας σε σχέση με το πρώτο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Με πιστοποιημένη αυτονομία 609 χλμ., αυτή είναι μεγαλύτερη από τα Honda Clarity και Toyota Mirai, και συγκρίνεται με την αντίστοιχη των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το μοντέλο της Hyundai διαθέτει τρεις δεξαμενές με την κάθε μια να έχει χωρητικότητα 52,2 λίτρων και οι οποίες γεμίζουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Να θυμίσω πως το μοντέλο παίρνει κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων με 395 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 179 χλμ/ώρα. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, που το κάνει ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο σε σχέση με το ix35 fuel cell. Έχει ελαφρύτερο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με ένα σύστημα ειδοποίησης τυφλών σημείων, που χρησιμοποιεί κάμερες με ευρυγώνιους φακούς και προβάλει στον οδηγό εικόνες από σημεία που οι καθρέπτες δεν καλύπτουν.

Bonus: Δες το πρώτο review του μοντέλου, μέσα από ένα road trip 1.450 χλμ.

Διάβασε ακόμα

Οδηγώντας το υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo καθαρίζεις τον ατμοσφαιρικό αέρα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr