Το VW ID.Buzz σε δοκιμές στις Άλπεις

Σχετικά άρθρα

Μέσα στο 2022 η Volkswagen θα παρουσιάσει το ID.Buzz, το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό βαν που από το 2025 θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτές τις ημέρες ένα μουλάρι δοκιμών του οχήματος δοκιμάζεται στις Άλπεις, έχοντα ελαφρύ καμουφλάζ.

Εκτός της επιβατικής έκδοσης, θα υπάρξει και επαγγελματική έκδοση, η οποία θα βασίζεται στο I.D Buzz Cargo. Το concept του μοντέλου είχε μήκος 5.048 χλστ., πλάτος 1.976 χλστ., ύψος 1.963 χλστ. και μεταξόνιο στα 3.300 χλστ. Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων που συνδυάζεται με κιβώτιο μίας σχέσης, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα. Έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη) και οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα προσφέρονται σε χωρητικότητες από 48 kWh έως 111 kWh.

Η αυτονομία που θα προσφέρει κυμαίνεται από τα 330 έως τα 500 χλμ αναλόγως με τις μπαταρίες που θα εξοπλίζεται, με το επαγγελματικό βαν να έχει ωφέλιμο φορτίο 800 κιλών. Η φόρτιση των μπαταριών κατά 80% με χρήση ταχυφορτιστή 150 kW, γίνεται μέσα σε 15 λεπτά για την μπαταρία των 48 kWh και σε 30 λεπτά για την μπαταρία των 111 kWh.

Η παραγωγή του ID.Buzz θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στο Ανόβερο, όπου σήμερα κατασκευάζει το Amarok.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen: Τα plug-in υβριδικά έχουν μέλλον

Η επιβράδυνση υιοθέτησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η απροθυμία του καταναλωτικού κοινού να στραφεί στην αγορά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με τον ρυθμό που θέλουν...

Νέο Volkswagen California

Το νέο California παρουσίασε η Volkswagen, με το μοντέλο να βασίζεται στο Multivan T7 και να έχει μήκος 5,17 μέτρα, 27 εκατοστά μακρύτερο από...