Το Lightyear One προσφέρει αυτονομία 710 χλμ

Σχετικά άρθρα

Η Lightyear έκανε γνωστό πως το One έχει αυτονομία 710 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Πρόκειται για ένα 5θυρο μοντέλο, με άκρως αεροδυναμικό σχήμα, με την οροφή να έχει επιφάνεια 5 τ.μ.

Τα φωτοβολταϊκά είναι τοποθετημένα κάτω από ένα γυαλί ασφαλείας, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι τόσο ισχυρό ώστε ένας ενήλικας να μπορεί να περπατήσει επάνω τους χωρίς να προκαλέσει βαθουλώματα. Έχει μήκος 5.057 χλστ., πλάτος 1.898 χλστ. και ύψος 1.426 χλστ.

Το Lightyear One έχει προγραμματιστεί να βγει στην αγορά το 2022 και από τα 710 χλμ αυτονομίας, τα 70 οφείλονται στα φωτοβολταϊκά. Με την κατανάλωση του να ανακοινώνεται στις μόλις 83 Wh/χλμ, σημαίνει ότι το αυτοκίνητο διαθέτει μια μπαταρία περίπου 60 kWh.

Η εταιρία αναφέρει ότι κάθε τροχός διαθέτει και από έναν ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι το Lightyear One πρακτικά είναι τετρακίνητο και διαθέτει εξελιγμένο torque vectoring.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...