Ενώπιον της δικαιοσύνης ο Elon Musk για την εξαγορά της SolarCity

Σχετικά άρθρα

Ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης θα βρεθεί ο Elon Musk την Δευτέρα και αν χάσει την δίκη τότε ενδέχεται να δει την περιουσία του να μειωθεί κατά 2 δισ. δολάρια, αφού θα κληθεί να πληρώσει σχετικές αποζημιώσεις.

Η δίκη αφορά τον ρόλο του Musk στην εξαγορά της SolarCity, με μετόχους να έχουν μηνύσει όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας. Η SolarCity ιδρύθηκε το 2006 από τους Peter και Lyndon Rive, ξαδέρφια του Musk, με το αφεντικό της Tesla να ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος της SolarCity, με μερίδιο περίπου 22%, ενώ ήταν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της SolarCity.

Το 2016, η Tesla προχώρησε στην εξαγορά της SolarCity έναντι του ποσού των 2,6 δισ. δολαρίων. Σε αυτό το πλαίσιο, μέτοχοι κατήγγειλαν τον Musk και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πως ενορχήστρωσαν και δρομολόγησαν σκοπίμως την εξαγορά, ζημιώνοντας σημαντικά τους ίδιους, με την εξαγορά να γίνεται από τον Musk για να αποφύγει την πτώχευση η SolarCity.

musk-tesla-solarcity

Ισχυρίζονται επίσης ότι η εξαγορά οδήγησε σε αθέτιμο πλουτισμό της οικογένειας του Musk, μέλη της οποίας ήταν ανάμεσα στους μεγαλύτερους μετόχους. Οι μέτοχοι υποστηρίζουν ότι ο Elon Musk και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, δεν αποκάλυψαν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και παραβίασαν τους κανόνες εμπιστευτικότητας της εταιρείας.

Το 2020, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που εμπλέκονταν στην υπόθεση κατέληξαν σε συμβιβασμό με τους μετόχους της Tesla, έναντι 60 εκατ. δολαρίων, χωρίς όμως να παραδεχτούν τα αδικήματα. Ο Musk, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ήταν ο μόνος που επέλεξε να δώσει τη μάχη στο δικαστήριο.

Ο Musk θα είναι ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη που υπερασπίζεται τον ρόλο του στην εξαγορά της SolarCity από την Tesla. Ο Musk επιμένει πως “αυτοεξαιρέθηκε” από τις διαπραγματεύσεις για την συμφωνία και δεν έλαβε μέρος σε αυτές.

Οι δικηγόροι του Musk αναμένεται να υποστηρίξουν ότι η συμφωνία με τη SolarCity δεν έβλαψε καθόλου τους μετόχους που ψήφισαν συντριπτικά στην έγκριση της εξαγοράς. Επίσης θα υποστηρίζουν πως η μετοχή της Tesla παρουσίασε σημαντική αύξηση όταν ανακοινώθηκε πως η Tesla ανακοίνωσε θα υποβάλει προσφορά εξαγοράς για τη SolarCity.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...