Μπορεί οι Βρετανοί να έχουν συνηθίσει τον βροχερό καιρό, όμως οι τοπικές καταιγίδες που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα στον Λονδίνο εξέπληξαν τους κατοίκους με την έντασή τους, αφήνοντας πίσω τους εικόνες καταστροφής.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι του Λονδίνου πλημμύρισαν και σωστικά συνεργεία συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εκκένωσης κτιρίων, ενώ εξαιτίας της ξαφνικής κακοκαιρίας έκλεισαν και κάποιοι σταθμοί του Μετρό. Ο γνωστός δρόμος Portobello Road μετατράπηκε σε ποτάμι μετά από την σφοδρή καταιγίδα που διήρκεσε περίπου 90 λεπτά. Στο Raynes Park του Νότιου Λονδίνου, αυτοκίνητα εγκαταλείφθηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους όπου το νερό έφτανε σε ύψος τα 60 εκατοστά.

Εκτός από το χάος που προκλήθηκε στις συγκοινωνίες, αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Κάποιες άλλες περιοχές που επλήγησαν σοβαρά ήταν το Turnpike Lane στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, αλλά και το Τσέλσι, όπου οι Αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν τον σταθμό του μετρό, αφού τα σκαλιά του μετατράπηκαν σε “χείμαρρο”.

Η Πυροσβεστική του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι έλαβε περισσότερες από 1.000 κλήσεις σε σχέση με την κακοκαιρία και ενθάρρυνε τον κόσμο να επικοινωνεί “μόνο αν πρόκειται για επείγουσα ανάγκη”.

Ζητάμε από τον κόσμο να μην επιχειρήσει να οδηγήσει ή να διασχίσει πλημμυρισμένους δρόμους. Το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο και τα αυτοκίνητα μπορεί να παρασυρθούν. Επίσης ζητάμε να έχετε το νου σας για ειδοποιήσεις σχετικά με την περιοχή σας και να ελέγξετε αν κάποιος γείτονάς σας χρειάζεται βοήθεια,

ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.