Τον Αύγουστο του 2020, η Subaru παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Levorg, και στο τέλος του περασμένου χρόνου ψηφίστηκε ως το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στην Ιαπωνία. Η εμπορική πορεία του οποίου ξεκίνησε την Αμερική.

1

Πρόσφατα, η Subaru υπερθεμάτισε το γεγονός ότι το Levorg μπορεί να εξοπλιστεί με εξωτερικό αερόσακο, ο οποίος προστατεύει τους πεζούς σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Ο αερόσακος φουσκώνει γύρω από το κάτω μισό των εμπρός κολόνων και το κάτω μέρος του παρμπρίζ για να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμών. Η Subaru αναφέρει ότι ο αερόσακος προστασίας για τους πεζούς ενδέχεται να μην ανοίξει, εάν η δύναμη της πρόσκρουση είναι μικρή ή ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος.

Να θυμίσω ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν είναι καινούρια, ούτε το Levorg είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που έχει αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας, καθώς το Volvo V40 που κυκλοφόρησε το 2012 προσφέρθηκε επίσης με έναν αερόσακο πεζών εγκατεστημένο κάτω από το καπό, κοντά στο παρμπρίζ. Στο σουηδικό compact hatchback, οι αισθητήρες που σχετίζονται με τον εξωτερικό αερόσακο είναι ενεργοί, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα 20 έως 50 χλμ/ώρα, και η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται από -20 έως +70 βαθμούς Κελσίου.