Την δεύτερη γενιά του Aqua παρουσίασε η Toyota για την αγορά της Ιαπωνίας, με το μοντέλο να πωλείται σε άλλες αγορές ως Prius C.

Η πρώτη γενιά του μοντέλου σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις, αφού στα 10 χρόνια που βρίσκονταν στην αγορά σημείωσε περισσότερες από 1,87 εκατ. πωλήσεις, με το νέο μοντέλο να βασίζεται στην TNGA-B πλατφόρμα, που χρησιμοποιεί και το νέο Yaris.

Κίνηση παίρνει από έναν ατμοσφαιρικό 1.500άρη κινητήρα που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που αντλεί ενέργεια από μια διπολική μπαταρία νικελίου-υδρογόνου, που αντικαθιστά την μπαταρία νικελίου-υδρογόνου της προηγούμενης γενιάς.

Η νέα μπαταρία προσφέρει περίπου την διπλάσια απόδοση, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να κινείται για περισσότερα χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Toyota ανακοινώνει πως το νέο Aqua καταναλώνει μόλις 2,79 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ, όντας 20% πιο αποδοτικό από τη προηγούμενη γενιά. Το αυτοκίνητο προσφέρεται και με το E-Four σύστημα τετρακίνησης.

Σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές έως 1.500W, με το μεταξόνιο του νέου Aqua να έχει αυξηθεί κατά 5 εκατοστά σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, προσφέροντας έτσι περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Στο εσωτερικό του υπάρχει οθόνη αφής 10,5″, με την Toyota να τοποθετεί στο μοντέλο την τελευταία έκδοση του Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Full-speed Range Radar Cruise Control, Lane Tracing Assist και Teammate Advance Park.