Τον περασμένο Νοέμβριο η Audi ανακοίνωσε πως ετοιμάζει ένα νέο αγωνιστικό με το οποίο θα συμμετάσχει στο Rally Dakar του 2022, ενώ στα τέλη Μαΐου η γερμανική εταιρία παρουσίασε τα πληρώματα τα οποία θα διεκδικήσουν τη νίκη στον πιο απαιτητικό rally raid αγώνα του κόσμου.

Molly Pettit

Σήμερα, η Audi έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Ιουλίου, θα παρουσιάσει διαδικτυακά το αγωνιστικό του Dakar, το οποίο ονομάζει RS Q e-tron. Η Audi έχει ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή του πρώτου πρωτοτύπου του νέου αγωνιστικού της, στις εγκαταστάσεις της Audi Sport στο Neuburg an der Donau, έτσι ώστε μετά την παρουσίαση του να ξεκινήσει εντατικές δοκιμές.

1

Το αγωνιστικό συνδυάζει 2 MGU ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα και έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Είναι τετρακίνητο και χρησιμοποιεί τον MGU ηλεκτροκινητήρα των φετινών μονοθεσίων της Formula E. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία υψηλής τάσης, με την φόρτισή της να γίνεται κατά την οδήγηση μέσω ενός τρίτου MGU ηλεκτροκινητήρα, όπως και από τον 2,0-λιτρου TFSI κινητήρα που χρησιμοποιούσε η Audi στο DTM.