Επίσημο: Η Volkswagen εξαγοράζει την Europcar

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen ανακοίνωσε πως προχωρά στην εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της Europcar, με την γερμανική εταιρία να χρειάστηκε να αυξήσει κατά 0,01 ευρώ ανά μετοχή την αρχική προσφορά της, φτάνοντας πλέον φθάνει στα 50 λεπτά ανά μετοχή, εφόσον προσφερθεί το 90% του συνόλου των μετοχών. Η αξία της Europcar αποτιμήθηκε στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από την VW, μεταξύ των αγοραστών της Europcar περιλαμβάνονται η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Attestor και ο ολλανδικός όμιλος Pon Holdings, o οποίος είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen στην Ολλανδία. Στην VW θα ανήκει το 66% των μετοχών της Europcar.

Η εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και την διακοπή των ταξιδιών, με μείωση του τζίρου της κατά 45% το 2020. Στο παρελθόν ανήκε στην Volkswagen, η οποία την πούλησε το 2006 έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στόχος της νέας εξαγοράς είναι η αξιοποίηση της τάσης στην αγορά υπέρ της ενοικίασης και κατά της αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και η δημιουργία στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η VW αναβαθμίσει το ID.3 και δυναμώνει το ID.3 Pro S

Έχουν περάσει μόλις 14 μήνες από τότε που η Volkswagen κυκλοφόρησε το ανανεωμένο ID.3 και η γερμανική εταιρία έκανε σήμερα γνωστό πως αναβαθμίζει ξανά...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...