Η VW κοντά στην εξαγορά του 15% της Sixt

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του καλοκαιριού είχε γίνει γνωστό ότι η Volkswagen εξέταζε την εξαγορά της Europcar, αλλά με βάσει τις σημερινές πληροφορίες από την Γερμανία αυτή η κίνηση μάλλον δε προχώρησε, καθώς λέγεται ότι το VW Group είναι κοντά στην απόκτηση του 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Sixt.

Σύμφωνα με τον Spiegel, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι αρκετά υψηλό, σε σύγκριση με τους άλλους μετόχους της γερμανικής εταιρίας ενοικιάσεως, με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να λαμβάνει με τη μορφή κοινών και προνομιούχων μετοχών.

Φαίνεται επίσης ότι ενώ η οικογένεια Sixt, η οποία κατέχει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου, αρνήθηκε να πουλήσει αρχικά μετοχές, ένας μεγάλος μέτοχος -στο πρόσωπο της VW- θα αποτελούσε σίγουρα μια ισχυρή προσθήκη στην εταιρεία δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού κλίματος.

ΠηγήSpiegel.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...