Σήμερα, 2 Αυγούστου, ξεκίνησε επίσημα η κυκλοφορία της νέας γενιάς του Land Cruiser, που παρουσιάστηκε πριν δύο μήνες. Παράλληλα, όμως, το GR Heritage Parts τμήμα της Toyota ανακοίνωσε ότι βγάζει ξανά στην παραγωγή ανταλλακτικά για το Land Cruiser (J40).

1

Η Toyota διέκοψε την παραγωγή του τελευταίου το 1984, μετά από σχεδόν 25 χρόνια στην αγορά. Ωστόσο, το αξιόπιστο off-road συνεχίστηκε να παράγεται μέχρι το 2001 στη Βραζιλία, ως Bandeirante με κινητήρες Mercedes και Toyota. Οι ιδιοκτήτες του Land Cruiser (J40) είναι σίγουρο ότι θα χαρούν με τα νέα, καθώς η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε ότι θέτει ξανά στην παραγωγή ορισμένα εξαρτήματα του μοντέλου, για να αντιμετωπίσει την έλλειψη ανταλλακτικών.

2

Η Toyota διεξήγαγε έρευνες μεταξύ αντιπροσώπων της και εκπροσώπων των clubs του Land Cruiser σε όλο τον κόσμο για να προσδιορίσει ποια ανταλλακτικά χρειάζεται να βγάλει ξανά στην παραγωγή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεγαλύτερη ζήτηση είναι για κινητήρες, για συστήματα μετάδοσης και για εξατμίσεις. Όλα θα προσφέρονται από τις αρχές του επόμενου έτους, με την Toyota να δημιουργεί μια φόρμα στο site της, όπου οι ιδιοκτήτες καλούνται να υποβάλουν αιτήματα για πρόσθετα εξαρτήματα που θα ήθελαν να αγοράσουν για το Land Cruiser J40.