Στο σφυρί ένα σπάνιο Lexus LFA Nurburgring Edition

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα 50 LFA Nurburgring Edition που κατασκεύασε η Lexus θα δημοπρατηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach. Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα 25 LFA Nurburgring Edition που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ και από το 2012 που κατασκευάστηκε και μέχρι και σήμερα έχει διανύσει μόλις 1.490 χλμ.

Κίνηση παίρνει από τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (+10 από το “απλό” LFA), και 480 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα.

Επιπλέον, το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα.

Διάβασε ακόμα

9 φορές που το Nurburgring έγινε ειδική έκδοση

Είναι στην ουσία ένα track-focused LFA με το πακέτο να περιλαμβάνει νέες σκληρότερες αναρτήσεις, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μία τεράστια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Να σημειωθεί πως το LFA Nurburgring Edition είχε για κάποιο διάστημα το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife με 7:14.64.

Ο οίκος RM Sotheby’s που έχει αναλάβει την δημοπράτηση του μοντέλου εκτιμά πως θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 900.000 και 1,1 εκατ. δολαρίων.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Τέλος τα Lexus LC και RC στην Ευρώπη

Η Lexus αφαίρεσε τα LC και RC από τους τιμοκαταλόγους της στην Ευρώπη, πράγμα που σημαίνει ότι η premium ιαπωνική εταιρία πλέον πουλά μόνο...

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...