Η Tesla έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του ανανεωμένου Model S, αλλά ο χρόνος αναμονής για τους πελάτες της αμερικάνικης εταιρίας είναι αρκετά μεγάλος, ενώ παρατηρείται συχνά στην αγορά των ΗΠΑ η αλλαγή της αρχικής εκτιμώμενης παράδοσης.

Η Tesla έστειλε mail σε ορισμένους αγοραστές του μεγάλου sedan μοντέλου, ζητώντας συγγνώμη για τις καθυστερήσεις, αν και δεν έδωσε κάποια εξήγηση για το τι προκάλεσε τις καθυστερήσεις, γράφοντας:

Γεια,

Επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με τον χρόνο παράδοσης του Model S, καθώς ενημερώσαμε πρόσφατα τον λογαριασμό σας στην Tesla για να αντικατοπτρίζει την πιο ακριβή εκτίμηση. Ενδέχεται να παρατηρήσετε καθυστέρηση όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Κατανοούμε ότι αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία μπορεί να προκληθεί. Συνεχίστε να ελέγχετε τον λογαριασμό σας στην Tesla για τυχόν αλλαγές στο χρονοδιάγραμμά σας, οι οποίες θα πρέπει να παραμένουν ενημερωμένες για να αντιπροσωπεύουν την καλύτερη εκτίμησή μας.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υπομονή σας και ανυπομονούμε να σας παραδώσουμε το Model S το συντομότερο δυνατό.

Τις καλύτερες ευχές,

Η ομάδα του Tesla

1

Πολλοί αγοραστές αναφέρουν ότι η αρχική ημερομηνία παράδοσης ήταν τον τρέχοντα μήνα, αλλά η νέα εκτίμηση είναι για τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχουν αγοραστές που ισχυρίζονται ότι η ημερομηνία παράδοσης πήγε τον Φεβρουάριο του 2022, παρόλο που παρήγγειλαν το αυτοκίνητο τον Ιανουάριο του 2021.

Επιπλέον, αρκετοί αγοραστές του Model S που παρήγγειλαν τα οχήματά τους πριν από την πρόσφατη αύξηση της τιμής των 10.000 δολαρίων ισχυρίζονται ότι τους έχουν γίνει γνωστό ότι μπορούν να παραλάβουν το όχημα τους αυτόν τον μήνα, εάν αποδεχτούν την υψηλότερη τιμή. Όσοι επιλέξουν να μην δεχτούν τα επιπλέον 10.000 δολάρια, οι παραδόσεις τους θα γίνουν το τέταρτο τρίμηνο του έτους ή στις αρχές του επόμενου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει προτεραιότητα σε νέες παραγγελίες με την υψηλότερη τιμή εκκίνησης.

Επιπλέον η Tesla προχώρησε σε μια επιπλέον αύξηση της τιμής του Model S Long Range κατά 5.000 δολάρια στις ΗΠΑ, με το μοντέλο να ξεκινά πλέον από τα 91.190 δολάρια. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που η Tesla αυξάνει την τιμή του Model S Long Range κατά 5.000 δολάρια.

Στην Ελλάδα το Tesla Model S Long Range ξεκινά από τις 100.990 ευρώ, ενώ η Plaid έκδοση από τα 130.990 ευρώ.