Αυτό το Lexus LFA Nurburgring Edition πουλήθηκε για 1,6 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο του φετινού Pebble Beach, βγήκε στο σφυρί από τον οίκο RM Sotheby’s ένα από τα 50 LFA Nurburgring Edition, που κατασκεύασε η Lexus. Το υψηλότερο bid έφτασε το 1.600.000 δολάρια, όταν η εκτιμώμενη τιμή πώλησης ήταν μεταξύ 900.000 και 1,1 εκατ. δολαρίων, ενώ καινούριο στις ΗΠΑ κόστιζε 445.000 δολάρια.

Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι ένα από τα 25 LFA Nurburgring Edition που κυκλοφόρησαν επίσημα στις ΗΠΑ, με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του να είχε διανύσει μέχρι και σήμερα μόλις 1.490 χλμ., από τα τέλη του 2011.

Κίνηση παίρνει από τον V10 κινητήρα, 4,8 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 570 ίππους (+10 από το “απλό” LFA), και 480 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 3,7 δευτερόλεπτα, με την τελική να φτάνει τα 325 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το κιβώτιο έχει δεχτεί και αυτό ρυθμίσεις, με τις αλλαγές να γίνονται κατά 50 εκατοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορα.

Είναι στην ουσία ένα track-focused LFA με το πακέτο να περιλαμβάνει νέες σκληρότερες αναρτήσεις, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μία τεράστια πίσω αεροτομή κατασκευασμένη από carbon ώστε να παράγει την απαραίτητη κάθετη αεροδυναμική δύναμη βελτιώνοντας έτσι την οδηγική συμπεριφορά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το LFA Nurburgring Edition είχε για κάποιο διάστημα το καλύτερο χρόνο αυτοκινήτου παραγωγής στο Nurburgring Nordschleife με 7:14.64.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...