Η Monza μετονομάζει την Parabolica προς τιμήν του Michele Alboreto

Σχετικά άρθρα

Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που ο Michele Alboreto σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών με ένα αγωνιστικό Audi R8, στην πίστα του Lausitzring της Γερμανίας, για την συμμετοχή του στις 24 ώρες του Le Mans, το 2001, σε ηλικία 44 ετών.

Για να τιμήσει την επέτειο, το Automobile Club d’Italia (ACI) πήρε την ομόφωνη απόφαση να μετονομάσει τη διάσημη τελευταία στροφή της πίστας στην Monza, και από Parabolica θα είναι πλέον γνωστή ως Curva Alboreto.

Η τελετή της ονομασίας έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια του Ιταλικού GP. Στην τελετή θα παρευρεθεί η σύζυγος του Alboreto, Nadia και άλλα μέλη της οικογένειας, ενώ θα λάβουν μέρος ο πρόεδρος του ACI, Angelo Sticchi Damiani και ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali.

Ο Ιταλός οδηγός είχε κατακτήσει πέντε νίκες στην F1, σε 214 αγώνες (194 εκκινήσεις), και έτρεξε με τα χρώματα της Tyrrell, της Ferrari, της Larrousse, της Arrows, της Footwork, της Scuderia Italia, και της Minardi στα 15 χρόνια που ήταν στην F1.

Ο Alboreto -με καταγωγή από το Μιλάνο, τη μεγαλύτερη πόλη κοντά στη Μόντσα- θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους Ιταλούς οδηγούς αγώνων, έχοντας τερματίσει δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 το 1985, ενώ αγωνιζόταν για τη Ferrari. Επιπλέον, κέρδισε τις 24 ώρες του Le Mans το 1997, καθώς και αγώνες σε DTM και IndyCar.

Διάβασε ακόμα

Τότε που η Ferrari εκβίαζε την F1, και κατασκεύασε μονοθέσιο για τα Indy

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα