Δεν έχουν περάσει παρά μόλις 10 ημέρες από τότε που η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί όλα τα Chevrolet Bolt, Bolt EUV και Opel Ampera-e, που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως και σήμερα, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς, εξαιτίας των ελαττωματικών μπαταριών της LG Chem που ενδέχεται να πάρουν φωτιά.

Η αμερικάνικη εταιρία, μέσω του εκπροσώπου της, Dan Flores, είπε πως η δεν θα ξεκινήσει την αντικατάσταση των μπαταριών στα προς ανάκληση αυτοκίνητα, μέχρις ότου βεβαιωθεί πως η LG Chem προσφέρει μη ελαττωματικές μπαταρίες.

Όπως είπε:

Επειδή δεν είμαστε σίγουροι πως η LG έχει την ικανότητα να κατασκευάσει μπαταρίες χωρίς ελαττώματα, θέσαμε τις επισκευές σε αναμονή και δεν κατασκευάζουμε νέα Bolt.

Δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε την αντικατάσταση των μπαταριών των προς ανάκληση αυτοκινήτων, ούτε θα κατασκευάσουμε νέα Bolt, μέχρι να είμαστε σίγουροι πως η LG θα κατασκευάζει μπαταρίες χωρίς ελαττώματα.

Η GM καλεί τους κατόχους των προς ανάκληση Bolt να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε εξωτερικό χώρο και μακριά από άλλα οχήματα, μέχρι να προχωρήσει στην αντικατάσταση των ελαττωματικών μπαταριών.

Επιπλέον η εταιρία ζητά από τους ιδιοκτήτες να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους μετά από κάθε χρήση, να φορτίζουν την μπαταρία έως το 90% της χωρητικότητας, να μην φορτίζουν την μπαταρία όλη τη νύχτα και να αποφεύγουν να εξαντλούν την μπαταρία τους κάτω από τα 113 χιλιόμετρα αυτονομίας, έτσι ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Η ανάκληση επηρεάζονται 141.685 αυτοκίνητα και θα κοστίσει επιπλέον 1 δισ. δολάρια στην GM, με την αμερικάνικη εταιρία να δηλώνει πως θα επιδιώξει αποζημιώσεις από την LG Chem. Τέλος η GM είπε πως οι νέες μπαταρίες θα συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών/100.000 μίλια (160.934 χλμ).